Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara: oamenii cu credite in franci elvetieni au iesit in strada. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Peste o suta de persoane care au contractat credite in anii 2007-2009 la diferite banci, in franci elvetieni, si care acum se vad in imposibilitatea de a-si plati datoriile din cauza cresterii valorii francului elvetian, au iesit in strada, la Timisoara.

Oamenii spun ca nu mai pot face fata cursului leu-franc elvetian si ca apuca sa isi mai achite din datorii doar cu ajutorul familiilor.

Protestatarii au purtat pancarte pe care au scris mesaje precum: ”Vreau rata sa imi platesc, copilul din ce il hranesc”, ”Voi, 18 deputati imprumutati atitudine cand luati?”, ”Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat” sau ”Cerem corectitudine si respect”.

Protestatarii de la Timisoara au semnat petitii in timpul protestului si au avut in maini sticle in care au pus monede, apoi le-au agitat.

Printre lozincile strigate in Piata Operei s-au numarat: ”Bancilor va obligati doar metal sa numarati”, ”Hai la rata toti cu sacul sa inceapa numaratul”, ”Unitate”, ”Conversia”, ”Jos Isarescu”, ”Niciun mugur de speranta”.

Protestul celor cu credite in CHF a fost autorizat de Primaria Timisoara, duminica, intre orele 12.00 si 15.00.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version