Noutati :

Protest la Finante, in Timisoara. De ce sunt nemultumiti angajatii. Foto si video

26 februarie, 2019 - 11:07 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. S-au adunat in holul institutiei, marti, la orele 10.30, poarta banderole albe si protesteaza. Zeci de angajati de la Finante din Timisoara isi arata dezaprobarea fata de desfiintarea directiilor generale regionale ale ANAF si infiintarea de directii judetene, asa cum era odata.

Activitatea la ghiseele Finantelor Publice Timisoara insa nu a fost perturbata.

O prima consecinta, spun angajatii finantelor, ar fi aceea a cresterii costurilor generate de reiinfiintarea directiilor judetene. Descentralizarea ar implica reiinfiintarea acestor structuri pentru care ar fi necesare minim 120 de posturi, lucru in totala neconcordanta cu proiectul de hotarare privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finantelor Publice si a unitatilor subordonate, aflat in dezbatere publica.

O alta chestiune vizeaza redistribuirea patrimoniului si a bugetului directiilor intre directiile finantelor publice judetene nou infiintate.

O organizare descentralizata, mai spun protestatarii, ar putea produce difunctionalitati in procesele de activitate, in repartizarea resurselor materiale si umane, cu efecte negative asupra rezultatelor inregistrate pana in prezent.
Proiectul reorganizarii ANAF ar putea fi aprobat chiar maine de catre ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

Angajatii de la Finante spun ca, daca va fi aprobata descentralizarea, se vor consulta cu liderii sindicali de la nivel national si vor decide urmatoarele forme de protest.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Se vor desfinta ” locuri de munca” ale neamurilor si pocnitorile din ANAF