Noutati :

GREVA in spitale, la Timisoara. Ce scandeaza angajatii pe holurile unitatilor medicale? FOTO!

19 octombrie, 2016 - 09:53 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA.  Asistentii medicali, personalul TESA si alti angajati din spitalele Judetean si Louis Turcanu care apartin sindicatului Sanitas si-au intrerupt programul de lucru si au iesit pe holurile unitatilor medicale sau in curte. Inarmati cu pancarte, protestatarii si-au strigat nemultumirile.

Vrem dreptate!”, „Vrem respect!”, „Vrem salarii decente!” au scandat angajatii.

„De ani de zile ne straduim ca sindicat si luptam cu Ministerul Sanatatii si cu Guvernul sa inlature unele inechitati salariale. Nu se poate ca in momentul in care se angajeaza cineva in sanatate prin concurs maine sa constate ca are salariul mai mare decat omologul lui care lucreaza pe aceasi functie, in acelasi loc de ani de zile. De ani de zile nu s-au facut niste corectii salariale normale. De ani de zile se aplica mai muilte sisteme de salarizare care se incaleca unul peste altul. S-au aplicat metodologii modificate una peste alta. Nu s-au facut indreptari salariale la timp, noi cerem inlaturarea lor punctual, pentru fiecare categorie socio profesionala in sanatate in parte. S-a raspuns prin doua ordonante si au ramas pe dinafara niste categorii de personal care lucreaza in sanatate. Personalul TESA lucreaza in sanatate si de multe ori dau ajutor si actului medical. Acestora nu li s a corectat salariul. Acesti oameni sunt absolut nemultumiti si pentru asta sunt acum afara”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Liviu Carstea, liderul sindicatului Sanitas Timis.

greva-spitalul-judetean-timisoara-27

Sindicatul Sanitas cere introducerea in Ordonanta 20/2016 a angajatilor care lucreaza in serviciul tehnic administrativ, a functionarilor publici din Directiile de Sanatate Publica si a celor din crese si gradinite. Tocmai de aceea, toti cei vizati au iesit la protest sa-si caute dreptatea.

„Toate categoriile de personal au iesit in strada. Medicii nu sunt aici, nu vad niciun doctor, pentru ca rezolvandu-se problema garzilor medicilor, si-au urcat un sac in caruta si au ramas ceilalti acum. Asta-i politica in Romania, da la unul ca sa il ridici pe celalat impotriva lui”, a mai spus Liviu Carstea.

In Timisoara, aproximativ 200 de oameni au protestat miercuri dimineata. Aceasta este prima actiune pe care au organizat-o si spun ca, daca revendicarile lor nu vor fi ascultate, vor organiza o greva generala, la sfarsitul lunii.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. in 26 de ani nu am vazut o greva ori protest , dus pana la capat ! doar ca se face putina gargara prin gura prostilor , dupa care vine liderul care bate palma cu patronatul ori conducerea institutiei , se primeste enorm de putin din ce se cere si gata rahatul , va meritati soarta !

  2. La munca ba, ca mor oamenii din cauza voastra. Spagarilor!