Opinia Timisoarei

Protest in invatamant miercuri. Dascalii nu intra in clase timp de doua ore in mai multe scoli. Se pregateste o greva generala

Profesorii se pregatesc de o greva generala, care ar paraliza invatamantul in acest final de an scolar si ar pune in pericol si Evaluarea Nationala sau Bacalaureatul din 2023.

CITESTE SI: Timisoara vrea stadion, polivalenta, respect. Mars de protest fata de infrastructura sportiva praf a orasului. Iubitorii de sport, chemati in strada de Druckerie

Profesorii vor organiza o greva de avertisment miercuri, timp de doua ore, intre 11 si 13.

La protest vor participa cadre didactice care fac parte din Federatia Sindicatelor Libere din Invațamant (FSLI). Astfel, 75.400 de cadre didactice nu vor intra miercuri la ore intre 11.00 si 13.00.

Sindicalistii spun ca daca pana la finalul saptamanii nu vor discuta cu ministrul educației si nu vor primi raspuns la solicitarile lor, vor intra de luni in greva generala. Saptamana trecuta, sindicalistii din educație au organizat un mars de protest in Bucuresti, unde au atras atenția asupra problemelor din sistem, scrie digi24.ro.

Protestele sunt organizate de Federatia Sindicatelor Libere din invatamant, Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” şi Federatia Nationala Sindicala „Alma Mater”, in numele celor peste 350.000 de angajati ale caror drepturi şi interese le reprezinta. Actiunea urmareşte sa atraga atentia asupra problemelor cu care se confrunta sistemul de invatamant romanesc, in mod special, angajatii – personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.

Revendicarile sindicaliştilor din educatie vizeaza: majorarea salariilor personalului din invatamant, in conformitate cu importanta sociala a muncii prestate, plecand de la principiul salariul profesorului debutant sa fie cel putin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea intregului personal didactic de predare urmand sa se realizeze in mod progresiv, in raport de functie, studii, vechime şi grad didactic; instituirea regulii indexarii anuale a salariilor personalului platit din fonduri publice, cu rata inflatiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic.

 

Exit mobile version