Noutati :

Protest al medicilor de familie din Timisoara: Salvarea noastra este plecarea in strainatate!

10 martie, 2011 - 02:47 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
1

Aproape 100 de medici de familie s-au adunat la sala Capitol pentru a protesta fata de noul contract cadru care va intra in vigoare de la 1 aprilie. Doctorii sunt furiosi pentru ca vor fi impovarati cu treburi birocratice.

In loc sa se ocupe de pacienti, vor face hartogarie, asta sustin medicii de familie. Noul contract cadru prevede modificari importante in felul in care isi tin evidentele in cabinete, iar doctorii acuza ministerul Sanatatii de birocratizare excesiva.

„vom linge retete cu coduri de bare…daca sunteti multumiti, ramane sa semnati aceste contracte cadru, iar daca nu, eu am acuma o lista cu mai multe locurei de munca in Irlanda si Franta. Salvarea noastra este plecarea in strainatate pentru ca acolo putem sa fim medici, nu functionari publici”, a spus Elisabeta Spataru, viceprededinte al Patronatului Medicilor de Familie Timis.

De altfel, medicii s-au inghesuit sa ia o copie a listei cu locuri de munca in Franta si Irlanda. Aceasta pentru ca si salariile sunt atractive.
Pentru o slujba de medic in Irlanda, oferta este de 40.000 de lire pe an, in vreme ce in Franta ar primi 4000 de euro pe luna.

„Noi protestam in primul rand in modul in care pacientul va fi tratat. Practic prin scaderea numarului de consultatii, pacientul nu are dreptul sa se imbolnaveasca decat de 3 ori pe an. Toata lumea ar trebui sa inteleaga ca noi, medicii de familie, prin consultatiile pe care le oferim, nu facem altceva decat sa reducem numarul pacientilor care merg la Urgente sau al celor care merg pe ambulanta. Pe langa faptul ca trebuie sa stam peste program 3-4 ore, vom mai fi acuma nevoiti sa stam alte 3-4 ore peste program pentru a face hartogaria. Multi dintre noi am avut ocazia sa plecam afara sa vedem cum se lucreaza acolo, dar nu vrem sa plecam pentru ca vrem sa-i ajutam pe bolnavii romani”, spune   Ionica Ciucure, medic primar.

In jurul orei 14.30, medicii au pornit spontan spre sediul DSP sa faca cerere pentru certificatul de conformitate care le permite sa lucreze in strainatate. Anul trecut s-au solicitat 1000 de astfel de certificate, iar de la inceputul lui 2011 peste 350. Medicii de familie sunt decisi ca pana la 1 aprilie sa organizeze o actiune de pichetare a sediului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sigur ca vom emigra toti. Vor ramane in romania doar bercea mondialu, stolojan, boc, EBA, udrea, videanu, syda, blaga, botis si bineinteles … basea. Ei STAPANESC acum tara, ei o vor stapani de acum incolo pe veci. Bleah !