Opinia Timisoarei

Protest al grefierilor la Timisoara. De ce au iesit in strada? Foto

TIMISOARA. Grefierii din Timisoara au protestat pe scarile Palatului Dicasterial care adaposteste instantele timisene.

CITESTE SI: Premiera in Timis. 30 de primari de la mai multe partide si-au dat mana, au pus politica in cui si au infiintat Grupul de Reforma in Administratia Locala 

Grefierii din Tribunalul Timis, Judecatoria Timisoara si Cureta de Apel au fost cei care au iesit la miting in jurul ore 11.00.  Oamenii au iesit in strada pentru a cere adoptarea unui nou statut al profesiei, care sa corespunda realitatilor din instante si parchete.

Nu este insa singura cerere a grefierilor. Ei cer, de asemenea, infiintarea unei directii de specialitate in Ministerul Justitiei care sa reprezinte si sa gestioneze situatia grefierilor din intreaga tara.

Printre cereri se afla si reanalizarea schemelor de personal din instante si parchete si isi doresc suplimentarea acestora cu 1000 de posturi, la nivel national.

Grefierii mai cer eliminarea inechitatilor salariale la nivelul autoritatii judecatoresti sau incadrarea instantelor și parchetelor in categoria locurilor de munca in condiții deosebite si includerea personalului auxiliar de specialitate in categoria de munca a persoanelor care isi desfasoara activitatea in conditii de munca deosebite.

Cu toate ca au iesit sa protesteze, grefierii nu au intrerupt activitatea in totalitate, asigurandu-se cazurile de urgenta.

Exit mobile version