Noutati :

Prostituatele si cersetorii din Timisoara i-ar putea da o mana de ajutor primarului Nicolae Robu sa acopere gauri din buget

25 ianuarie, 2013 - 12:15 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
8

Bugetul local ar putea fi serios consolidat de aportul cersetorilor si al prostituatelor din Timisoara. Numai aceste doua categorii datoreaza autoritatilor aproximativ 350.000 de lei, in urma amenzilor primite de la Politia locala si jandarmi intr-un singur an – 2012. Nu punem la socoteala anii precedenti, pentru ca amenzile au curs garla pe numele acestor persoane.

Din acesti bani ar putea fi reabilitate doua gradinite. S-ar putea face renovari la sali de clasa, bai, cancelarie, plus spatiu tehnic, ne spune un constructor timisorean.

„Politistii locali au aplicat anul trecut 383 sanctiuni de cate 500 lei fiecare persoanelor care atrageau alte persoane pentru intretinerea de relatii sexuale contra unor sume de bani, conform Legii 61/1991 republicata. Sanctiunile prevazute sunt intre 500 si 1500 lei. La persoanele care apeleaza la mila publica, conform aceluiasi act normativ, sanctiunile sunt intre 100 si 500 lei. Anul trecut politistii locali au aplicat cersetorilor un numar de 843 de sanctiuni“, ne spune Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara. De mentionat, doi dintre cersetorii amendati au platit sanctiunile primite pe loc.

Sanctiunile aplicate au si rolul de a dovedi repetabilitatea faptei. In majoritatea cazurilor, sanctiunile primite si neachitate sunt transformate de instanta in munca in folosul comunitatii. Multe dintre prostituate, dar si cersetori au zeci de procese verbale neachitate, unele transformate in munca in folosul comunitatii. Altele sunt pe rol, urmand a fi solutionate in acelasi fel.

„Desi instantele decid transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii, nu pot fi obligate sa faca acest lucru“, explica Daniela Seracin.

Nici jandarmii n-au stat cu mana in san. Astfel, in 2012, doamnelor care practica cea mai veche meserie din lume le-au fost aplicate 99 de amenzi, in valoare de 58.800 lei, suma restanta de recuperat pentru bugetul de stat.

„In anul 2012, pentru incalcarea art. 3 alin 3 din Legea 61/1991 (republicata) care sanctioneaza fapta de „apelarea, in mod repetat, la mila publicului, de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte”, au fost aplicate 117 amenzi contraventionale, in valoare de 12 400 lei, suma restanta de recuperat pentru bugetul de stat“, ne spune Lt. Col . Stanciu Daniela, ofiter principal I Informare, Relatii Publice si Relatii cu Publicul al Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara sunt optimisti. Ei sustin ca tot mai multe amenzi sunt achitate, pe masura ce dosarele ajung in in fata judecatorului.

„Cele mai multe amenzi neincasate sunt de la fetele cu cea mai veche meserie, de la cersetori si de la calatorii fraudulosi. In ultima perioada am procedat la intocmirea dosarelor cu privire la munca in folosul comunitatii. Pe masura ce trimitem dosarul la instanta, se plateste si amenda“, a declarat Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. nu exista nici macar O AMENDA pt prostitutie sau cersetorie achitata in tara asta.
  nu mai vorbesc ca este aberant ca o amenda sa fie aproape cit salariul minim.
  cite din amenzile pt parcare sint achitate? in europa o amenda pt parcat aiurea costa 20 euro iar la noi 1-200 euro.

 2. Cum sa nu faca munca in folosul societatii? Le doare in fund daca le mariti norma? Ca doar le cunosteti, si daca nu cotizeaza, puneti-le aparat de taxat automat.

  • Problema e ce fel de contor trebuie pus: de metri parcursi, sau de impulsuri ?

 3. Fetele ar putea sa produca in biblioteca neterminata de 10 ani Politehnicii, fetele trebuind dotate cu casa de marcat si cititor de card. Sigur nu e nici o speranta de terminare a bibliotecii in actualul mandat !

 4. rahat pe bat!o cojaneala articolul la fel ca si ciumpalacii locali !In fapt ce vor sa spuna onor localii?!Articolul in sine arata de fapt incompetenta ,complexele dar mai ales faltul ca toaca degeaba gramada de bani din bugetul local aceste specimene locale .primarul ar trebui sa schimbe ceva la aceasta turma locala ,care daca continua cu actualele fapte de „mandrie” si rezultate ioc ….cam asa ar trebui si retribuiti .dupa incasari!

 5. Sergiulica, esti un prost. Pai ce, numa localii dau amenzi? Se vede treaba ca ai fost ars la buzunar pt vreo parcare aiurea. La curve si la cersetori dau si jandarmii si politistii. Toti isi fac norma cu astia. Sistemul e prost in tara noastra de rahat ca nu is trasi la raspundere. Dar ce ma mir cu asa oameni ca tine…

 6. Domnule Robu daca tot vrei sa faci ceva cu prostituatele ,angajeazale domnule la locali si renunta la fufele de lux de acolo .Astea au preturi mai mici si fac tot …

 7. @ionel-asa precum numele tau de taran se vede ca esti un „cojanel” tampitel.Nu am cum sa iau amenzi si sti de ce ?simplu!nu am masina !In rest cu aceste specimene retarde de la cacalarii locali pot fi intalnite doar prin Casa Armatei (ma rog …pe la bar sau in hol),sau la pizeria Cora ,cam la asta se rezuma serviciul celor de la patrulare din zona centrala.