Noutati :

Propunere legislativa: soferii prinsi bauti la volan sa plateasca examinarea medico-legala!

24 mai, 2013 - 04:36 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Deputatul de Timis al PP-DD, Adrian Diaconu este co-semnatar al unui proiect de lege care prevede ca soferii depistati pozitiv la dozarile toxicologice pentru alcool si stupefiante sa plateasca examinarea medico-legala.


De asemenea, actul normativ mentionat mai prevede ca sumele colectate in acest mod sa fie utilizate pentru mai buna functionare a unitatilor sanitare si a institutelor teritoriale de medicina legala.

Conform proiectului de lege, soferii depistati pozitiv ar achita contravaloarea examenului clinic, a recoltarii de probe biologice, a truselor pentru probele biologice si a determinarilor toxicologice efectuate in unitatile de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizate in acest sens, in conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sanatatii. Tarifele percepute pentru examinarea clinica, recoltarea de probe biologice, achizitionarea de truse destinate probelor biologice si determinarile toxicologice incluse in examinarea medico-legala pentru alcool si stupefiante se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sanatatii si ministrului Justitiei.

Adoptarea acestui act normativ va avea doua consecinte majore: pe de o parte, numarul accidentelor rutiere va scadea cu circa 20%, iar pe de alta parte, se vor realiza economii bugetare directe de milioane de euro. Consider ca nu este normal sa platim cu totii pentru faptul ca unii soferi prefera alcoolul in locul sigurantei si cred ca foarte multi soferi vor renunta sa mai urce la volan dupa ce au consumat alcool, stiind ca pot ajunge in situatia de a plati examinarea medico-legala„, a declarat Diaconu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...