Noutati :

Propunere incredibila a unui dascal: profesorii sa poata purta arma in scoala, in Romania!

13 ianuarie, 2016 - 01:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Conducerea Liceului de Arta din Braila a deschis o ancheta dupa ce un dascal a scris pe Facebook, ca reactie la sugestia Consiliului Elevilor privind folosirea telefoanelor mobile in scoli, ca propune „dreptul profesorului de a purta arma in scoala” pentru a-i „impusca” pe cei ce nu predau telefonul.

Ancheta vine dupa ce, in 9 ianuarie, profesorul de vioara stefan Lupu de la Liceul de Arta „Hariclea Darclee” din Braila a postat, pe contul sau de Facebook, un mesaj prin care propune „dreptul profesorului de a purta arma in scoala”, ca o reactie la propunerea Consiliului National al Elevilor de a fi permisa folosirea telefoanelor mobile in incinta unitatilor de invatamant, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fara gluma! Sunt si eu unul din cei care se tem de «ziua de maine» a scolii romanesti! Asa ca imi permit sa vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi – este vorba de dreptul profesorului de a purta arma in scoala! De ce? veti intreba… Pentru a-l impusca pe «elevul» care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O sa credeti ca sunt nebun! Foarte bine! in acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar – inaintea celui destinat profesorilor – pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii sa adopte un comportament corespunzator vizavi de anumite reactii!…(..) Eu mai am 5-6 ani pana la pensie si – credeti sau nu – vreau sa ies din scoala teafar si nevatamat («cu toate tiglele pe acoperis»)!… Domnule Ministru al Educatiei Nationale, aveti un nume predestinat! incercati sa nu-l faceti de rusine!… La multi ani si multa minte cui trebuie!…”, a scris profesorul Stefan Lupu pe Facebook.

Seful Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Braila, Catalin Canciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca institutia de invatamant este cea care trebuie sa analizeze comportamentul profesorului.

Scoala este cea care analizeaza orice abatere disciplinara a unui cadru didactic. Directorul trebuie sa se sesizeze, iar Consiliul de Administratie trebuie sa il aduca pe domnul profesor la o discutie. Dincolo de aceste aspecte, aceasta postare ma lasa fara cuvinte. Va dati seama cum gandeste acest om, pentru ca nu pot spune profesor, daca el vede in elev un adversar, vede copilul ca pe un potential rau. El oricum comenteaza despre colegi, despre toata lumea. Crede ca detine adevarul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea scolii trebuia sa ia masuri, asa se face intr-o lume civilizata. Sa se intruneasca Comisia de Etica si sa se ia in discutie cazul„, a afirmat inspectorul scolar general din Braila, Catalin Canciu.

Pe de alta parte, directorul Liceului de Arta din Braila, Niculai Enea, a declarat ca a avut o prima discutie cu profesorul stefan Lupu, iar acum acesta regreta cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune intrunirea Comisiei de Etica si Integritate pentru a analiza in ce masura comentariul profesorului a afectat imaginea scolii.

Am discutat cu colegii mei, nimeni nu-i impartaseste opiniile, nici el nu si le mai insuseste, pentru ca am vorbit cu el si regreta acum. E un temperament vulcanic. intrunim astazi Consiliul Profesoral si pentru problemele curente, dar vom discuta si aceasta problema. Voi propune convocarea Comisiei de Etica si Integritate si discutarea situatiei profesorului. Ca si-a exprimat o parere personala in mediul virtual nu-i putem interzice, dar atat timp cat imaginea Liceului de Arta este afectata, atunci putem sa ne declaram si noi dezacordul„, a spus directorul Liceului de Arte din Braila.

El a adaugat ca si elevii au reactionat in urma acestei postari, exprimandu-si dezacordul fata de afirmatiile profesorului, mai ales ca in unitatea de invatamant nu ar fi fost incidente ori alte probleme legate de comportamentul copiilor.

Eu am discutat cu el, regreta ce s-a intamplat, a spus ca a fost un impuls de moment, ca raspuns la un alt material. Dar e greu de acceptat asa ceva, noi la Liceul de Arte avem copii buni, care nu ridica probleme de disciplina de o asa maniera incat sa solicitam masuri speciale. Elevii si-au exprimat dezacordul fata de cele scrise de domnul profesor. in functie de ce se va constata in urma analizei, cat de mult a fost afectata imaginea scolii de aceasta postare, vom vedea ce sanctiuni propunem„, a mai spus Enea.

Stefan Lupu are 59 de ani si este profesor de instrumente cu coarda de multi ani, fiind un cadru didactic cu experienta si vechime in Liceul de Arte „Hariclea Darclee” din Braila. El are o activitate didactica bogata, spun oficialii din invatamantul brailean, si rezultate bune cu elevii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. domnule profesor , stiu ca ti-ai cerut scuze public , am si eu astfel de idei , cateodata , dar in alte situatii , nu cand e vorba de scoala ori elevi ! vreau sa-ti spun ca esti un cretin ce trebuie sa te consulti cu un psiholog , cel putin…..

  2. Hariclea? Probabil că aşa se scrie în Brila.