Noutati :

Propunere a Ministerului Sanatatii: pacientii sa dea note personalului din spitale! Vor reusi sa pedepseasca abuzurile?

15 decembrie, 2014 - 10:22 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

La externare, pacientii vor declara anonim cat de multumiti au fost de actul medical si de personalul. Daca sesizati abuzuri, acestea trebuie analizate de un consiliu etic.

Ministrul Sanatatii propune un mecanism de feedback al pacientilor cu privire la calitatea actului medical care este axat mai mult in contabilizarea abuzurilor, nu neaparat pedepsirea acestora.

Practic, noile reglementari vor garanta gestionarea problemelor etice din sistemul de sanatate, va garanta drepturile pacientilor si isi propun sa limiteze platile informale, dar si sa garanteze imaginea personalului sanitar fata de diferite formede abuz.

Astfel, la externare, pacientii vor completa un chestionar, insa daca acolo sunt trecute difeite abuzuri sau incalcari ale drepturilor pacientilor, atunci acestea vor fi analizate de un consiliu etic ce va putea impune si sanctiuni.
In final, Romania va avea un anuar etic national care va cuprinde deciziile consiliilor de etica in privinta celor mai relevante derapaje sesizate de pacienti.

Totusi, acest chestionar nu va fi singura cale de atac impotriva abuzurilor din spitale. Pacientii nemultumiti vor avea in continuare posibilitatea sa apeleze la instantele judecatoresti pentru a-si cauta dreptatea.

Sursa: economica.netInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...