Noutati :

Proprietarul de la Solventul, firma lui Marian Iancu, trebuie sa neutralizeze substantele chimice depozitate in subsolul laboratorului

26 ianuarie, 2011 - 03:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

Fostul laborator de la subsolul cladirii in care a functionat Solventul din Timisoara gazduieste cantitati mari de substante toxice. Proprietarul a fost acum identificat, iar acesta este obligat sa le neutralizeze.

BKP Trust Invest este proprietarul identificat al Solventului si care a primit deja o somatie de la Garda de Mediu ca pana in data de 1 februarie 2011 sa neutralizeze substantele chimice aflate la subsolul fostului laborator de cercetare.

„S-a discutat in comitetul pentru situatii de urgenta despre problemele de la Solventul, iar proprietarul a fost avertizat ca trebuie sa ia masuri pentru neutralizarea substantelor chimice sau sa le transporte la o firma pentru neutralizare. O alta masura este asigurarea pazei deoarece o mana criminala poate oricand sa intervina aici”, a declarat Mircea Bacala, prefectul de Timis.

Conform prefectului de Timis, la subsolul laboratorului de cercetare de la Solventul de gasesc diferite substante cum ar fi brom lichid, compusi pe baza de arseniu, acid azotic lichid, amoniac, dar si substante chimice neidentificate pana acum.

BKP Trust Invest este o societate administrata de omul de afaceri Marian Iancu, patronului clubului de fotbal Politehnica Timisoara. Societatea a cerut insolventa in data de 19 ianuarie 2011, la Tribunalul Bucuresti. Firma se organizeaza acum judiciar pentru a putea sa isi achite datoriile la bugetul de stat. BKP Trust Invest are ca obiect de activitate fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...