Noutati :

Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut in Timis dupa contestatii!

5 septembrie, 2012 - 07:40 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Din cele 683 de contestatii depuse de candidatii nemultumiti de notele primite la Bacalaureat in Timis, in sesiunea august-septembrie, 536 au ramas neschimbate.

147 de medii au fost modificate in urma contestatiilor la sesiunea de toamna a Bacalaureatului. 36 de candidati au avut surpriza neplacuta ca dupa recorectare sa primeasca note mai mici, dar in cazul a 111 candidati care au depus contestatie, nota le-a fost marita.

Din cei 111 insa, numai 27 au reusit sa promoveze examenul national, restul notelor fiind marite insuficient ca sa le asigure promovarea celorlalti candidati.

Astfel, procentul de promovabilitate, in Timis, a crescut de la 24.07% la 25.21%, cu putin peste un procent. Din cei peste 2.300 de candidati prezenti la a doua sesiune a examenului maturitatii, 594 au reusit sa promoveze.

Promovabilitatea a crescut cu 1.14 procente in judetul Timis. La peste 100 de candidati le-au fost marite notele in urma contestatiilor, dar la cei mai multi nu a fost suficient pentru ca sa obtina o medie peste 6, care sa le asigure promovarea examenului de Bacalaureat“, a precizat Marcel Brancu, secretarul comisiei de Bacalaureat din Timis.

In urma contestatiilor, 14 candidati care au avut medii intre 5 si 5.99 si care au depus contestatie in speranta ca vor reusi sa obtina sutimele necesare promovarii au primit note mai mici la recorectare, iar media obtinuta a scazut pana sub 5.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. promovabilitatea e in capul vostru si inseamna altceva dact grad de promovare. pune mana pe dex si pana la anu poate te dumiresti. nota 2!

  2. PROMOVABILITÁTE s. f. însușirea de a fi promovabil. (< promovabil + -itate)
    mut cu clopot

  3. Deocamdata e doar ceea ce spune inspectoratul. Site-ul edu.ro nu a publicat nici un fel de rectificare a notelor.