Noutati :

‘Prometeu inlantuit’, spectacolul cu care Teatrul National Timisoara participa la Festivalul International de la Varset!

28 octombrie, 2014 - 12:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. La invitatia criticului de teatru si eseistului Milivoje Mladenovic, o personalitate a culturii din tara vecina, Serbia, Teatrul National Timisoara participa la editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Varset cu spectacolul „Prometeu inlantuit”.

Reprezentatia va avea loc chiar in aceasta seara, de la ora 20, iar timisorenii sunt asteptati sa isi urmareasca actorii preferati, chiar si in deplasare, avand in vedere ca pana la Varset (Serbia) sunt mai putin de 80 de kilometri.

Spectacolul Teatrului National Timisoara, „Prometeu inlantuit” este dupa un scenariu de Kokan Mladenović dupa Eschil, adaptare pentru scena de Codruta Popov si Geanina Jinaru-Dobos.

”Prometeu inlantuit” lanseaza intr-o estetica de maxima actualitate: formulele teatrului antic. Racordat la istoria prezentului, la problematici ale zilei de azi, cum ar fi dreptul la libera circulatie a informatiei in contextul global pe care il presupune internetul, protectia datelor personale si ale vietii private.

Rolul titular ii apartine actorului Ion Rizea. Acestuia i se alatura Victor Manovici, Catalin Ursu, Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Bogdan Spiridon, Andrea Tokai, Daniela Bostan, Luminita Tulgara, Iuliana Craescu, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, Benone Viziteu, Adrian Jivan, Claudiu Dogaru si Laurentiu Plesa.

Echipa de creatie a spectacolului este completata de scenografele Marija Kalabić (decoruri) şi Irena Radišić (costume), compozitoarea Irena Popović, artistul video Lucian Matei si light-designerul Lucian Moga.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...