Noutati :

Proiectul SIA VEST, o sansa devenita realitate pentru 40 de afaceri noi

10 ianuarie, 2021 - 09:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de beneficiar si leader al Proiectului SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale impreuna cu S.C. GAPA SRL – partener anunta încheierea proiectului dupa o durata de implementare de 36 luni (12 ianuarie 2018 – 11.01.2021).

Proiectul este finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, cod My Smis: 105255.
Obiectivul principal al proiectului a vizat stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane, activităti de mentorat pentru 44 de persoane precum și crearea și sprijinirea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care să genereze 88 de locuri de muncă.

Proiectul s-a adresat persoanelor care desfășoară o activitate independentă, persoanelor inactive (elevi, studenti) si somerilor de lungă durată cu domiciliul într-unul din cele patru judete ale Regiunii Vest, doritoare să înfiinteze o afacere non-agricolă în mediul urban din regiunea vizată de proiect.

Valoarea totală a finantării a fost de 6.420.240,78 lei.
Finantarea este nerambursabilă în proportie de 100%.

Rezultatele proiectului s-au concretizat în:
• 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din judetele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara;
• 380 persoane din Regiunea Vest înscrise în grupul tintă;
• 49 de planuri de afaceri depuse;
• 25 planuri de afaceri selectate spre finantare;
• 25 stagii de practică pentru candidatii cu planuri de afaceri selectate;
• 40 de de start up-uri înfiintate, din care 24 de către partenerul coordonator CCIAT;
• 3 Diplome de Merit pentru spirit inovator și viziune strategică în transformarea unei idei de business într-o afacere de succes, acordate în cadrul Topului Firmelor din Judetul Timiș pentru 2019 firmelor: Anastasia International, Camera Pictures și LowByte Software.

În procesul de înfiintare a celor 40 de start-up-uri, după semnarea contractelor de subventie, expertii din proiect au întocmit documentatia aferentă și au intermediat formalitătile de înregistrare la Oficiul Registrului Comertului Timiș.
După finalizarea actiunilor de înfiintare și autorizare a activitătii, mentorii au oferit suport informational, instrumental și evaluativ pentru implementarea planurilor de afaceri selectate spre finantare, conform codurilor CAEN specifice.

În contextul pandemic al anului 2020, atentia partenerilor de proiect s-a concentrat asupra monitorizării si sustinerii activitătii celor 24 de start-up-uri cât și asupra îndrumării și sustinerii acestora prin măsuri menite să atenueze impactul socio-economic provocat de pandemie și să faciliteze revenirea la normalitate.

Astfel, în ciuda dificultătilor întâmpinate și cu sprijinul partenerilor de proiect, firmele au reușit să demareze activitătile și să mentină numărul de angajati, conform indicatorilor asumati prin planurile de afaceri.

În prezent, cele 24 de firme noi sustinute de CCIA Timiș numără 57 de angajati, iar valoarea totală a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, productie cinematografică, activităti fotografice, editare-tipărire, productie (mobilier, sucuri naturale), HoReCa, comert, consultantă în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, constructii, altele.

CCIA Timiș va sustine și monitoriza activitatea start up-urilor finantate pentru o perioadă de cel putin 3 ani după finalizarea implementării proiectului, respectiv data de 12.01.2024.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...