Noutati :

Proiectul privind implementarea platformei e-Learning GEODESY-INSTRUCT s-a incheiat la Timisoara

13 septembrie, 2012 - 12:02 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. GEODESY-INSTRUCT este o platforma virtuala care poate fi utilizata de studenti pentru a dobandi cunostinte aprofundate in domeniul masuratorilor terestre prin e-Learning. Pe platforma pot fi studiate diverse materii, printre care Instrumente si metode de masurare, Topografie, Desen topografic, Compensarea masuratorilor si statistica s.a. Platforma poate fi utilizata de catre studenti de acasa, din camin sau de oriunde se afla si este intr-o continua imbunatatire prin optimizarea permanenta a continutului. Studentii care doresc sa studieze despre geodezie pot intra pe portalul www.geodesy-instruct.ro.

Proiectul „Retea de colaborare universitara online in scopul dezvoltarii capacitatii de a furniza competente superioare in domeniul geodeziei” a fost finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1. „Educatia si formarea in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniul major de interventie 1.2. „Calitate in invatamantul superior”.

Proiectul a fost dezvoltat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Geodezie in calitate de beneficiar principal, in parteneriat cu Universitatea „Politehnica” din Timisoara, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia si compania SIVECO Romania S.A. Derulat pe o durata de 24 de luni, valoarea totala a proiectului a fost de aproape 10 milioane de lei. Scopul lui a constat in cresterea calitatii ofertei educationale in domeniul geodeziei la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov, Vest, Nord-Est si Centru, grupul tinta principal fiind format din studenti si cadre didactice universitare din domeniul geodeziei.

Miercuri, 12 septembrie, au avut loc cele 2 sesiuni de incheiere ale proiectului GEODESY-INSTRUCT la Timisoara, in cadrul carora reprezentantii echipei de implementare au prezentat rezultatele acestuia. Cadrelor didactice le-au fost inmanate diplomele pentru finalizarea proiectului, iar studentii care au participat la concursul de proiecte au fost premiati. Evenimentele vor continua la nivel national, in toate regiunile beneficiare.

Foto: Valentin HandroInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...