Noutati :

Proiectul LaborNet, ajuns la final

25 iulie, 2018 - 03:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener al Proiectului „Retea pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera” anunta incheierea proiectului dupa o durata de implementare de 15 luni (15 mai 2017 – 15 august 2018). Proiectul este finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, Axa Prioritara 1: “Promovarea ocuparii fortei de munca si consolidarea serviciilor de baza pentru o crestere favorabila incluziunii”, Obiectivul 1.1.:”Ocuparea si mobilitatea fortei de munca” si este derulat de Camera Regionala a Districtului de Nord al Banatului din Kikinda, partener coordonator, si de Primaria Orasului Kikinda si CCIA Timis, parteneri.

Obiectivul general al proiectului a vizat imbunatatirea potentialului zonei prin asigurarea unei cresteri favorabile incluziunii, facilitarea accesului pe piata fortei de munca si sporirea oportunitatilor de angajare in zona transfrontaliera. Obiectivul specific a fost intensificarea cooperarii in domeniul pietei fortei de munca, prin crearea unei retele intre institutii/stakeholderi/companii si someri, retea care va oferi servicii si informatii somerilor din grupurile dezavantajate din zona transfrontaliera Romania-Serbia.

Grupul tinta al proiectului a fost format din someri din zona transfrontaliera, cu precadere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu varsta peste 50 de ani, tineri, femei); companii din Romania si Serbia cu dificultati in gasirea fortei de munca; institutii din domeniul economiei si educatiei.

Rezultatele proiectului s-au concretizat in urmatoarele:
– Crearea retelei de cooperare tranfrontaliera in domeniul pietei muncii;
– Organizarea a 26 module de cursuri de instruire a grupului tinta, cu participarea a 68 de persoane din Republica Serbia;
– Organizarea de training-uri specializate cu experti, la care au participat 18 persoane din grupul tinta;
– infiintarea a doua Info Point-uri (puncte de informare), la Timisoara, la sediul CCIAT din P-ta Victoriei nr.3 si la Kikinda, la sediul Primariei;
– Organizarea a doua Targuri de joburi, la Kikinda, in 24 octombrie 2017, unde au participat 17 companii timisene si 2 institutii din domeniul fortei de munca interesate sa angajeze personal din Republica Serbia cat si 250 de persoane din grupul tinta, si la Timisoara, in 21 martie 2018, unde au fost prezente cu stand 35 de companii timisene care si-au prezentat oferta de locuri de munca si necesarul de personal pentru un numar de 40 de persoane din zona Kikinda;
– Publicarea unui Ghid/ Manual de informare care contine reglementari legislative din Romania si Republica Serbia, cat si expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicarii uzuale, in trei limbi: romana, sarba si engleza.

Informatii suplimentare la tel. 0372185285, e-mail: [email protected], Cristina Coroian–Expert PR proiect/CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...