Noutati :

Proiectul imobiliar din Timisoara care a primit cea mai inalta distinctie a Uniunii Arhitectilor din Romania

8 octombrie, 2018 - 01:17 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Un proiect imobiliar din Timisoara a primit premiul sectiunii Arhitectura Constructiilor Publice la Bienala Nationala de Arhitectura.

Este vorba despre cladirea de birouri Vox Technology Park din Timisoara, cea mai moderna constructie de acest fel din vestul tarii, care a primit cea mai inalta distinctie a Uniunii Arhitectilor din Romania.

Vox Technology Park a devenit astfel primul proiect imobiliar de mari dimensiuni din Romania premiat la Bienala de Arhitectura. In cadrul evenimentului de mare anvergura, la sectiunea Arhitectura Constructiilor Publice, au mai fost nominalizate proiecte de birouri din Cluj-Napoca si Bucuresti, proiectul imobiliar din Timisoara fiind declarat castigator.

‘Inca de la inceput ne-am propus o cladire care sa devina un reper, un volum iconic cu o identitate urbana puternica. Dimensiunea mare a cladirii este echilibrata de prezenta traforului alb, elegant, care prin textura sa organica dilueaza masivitatea volumului construit. Ritmul elementelor verticale dau dinamism fatadelor si confera spatiilor interioare un grad inalt de flexibilitate in dispunerea partitiilor interioare’, a declarat Radu Golumba, arhitect in cadrul StudioArca, care a realizat conceptul arhitecturall al Vox Technology Park.

StudioArca este un birou de arhitectura din Timisoara, infiintat in urma cu aproape 20 ani, care a realizat si conceptul proiectului rezidential Vox Vertical Village.

Vox Technology Park este unul dintre cele mai moderne si eficiente proiecte de birouri din tara, obtinand pre-certificarea sustenabila BREEAM cu calificativul Excellent si un punctaj de 85,59%, cel mai mare acordat vreodata unui proiect imobiliar din Romania.

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code, in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii.

‘Aceasta distinctie certifica ca suntem pe drumul cel bun, acela de a crea un nou pol de dezvoltare imobiliara si economica in Timisoara, intr-o zona cu acces facil catre numeroase puncte de interes si la o distanta de doar sase minute de centrul orasului. Am dezvoltat o cladire de birouri de top si acum lucram la un proiect rezidential unic la nivel national’, a declarat Vlad Vela, general manager al Vox Property Group.

Dezvoltatorul a demarat recent constructia proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la finalul anului 2019 in urma unei investitii de 14 milioane de euro.

Ideea care sta la baza noului proiect este aceea de a aduce impreuna avantajele locuirii in colectivitate cu cele ale locuirii la “casa cu gradina” – spatii generoase pentru interactiune sociala si terase private ample pentru locuinte. Conformarea spatiala si volumetrica a Vox Vertical Village a fost determinata de cele doua obiective: obtinerea unui spatiu generos pentru comunitate si transformarea apartamentelor in “case cu gradina” la inaltime. Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village este vegetatia, peste 1.000 de arbori si arbusti urmand a fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior.

Proiectul va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturala, care va creste interactiunea din cadrul comunitatii, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness complet echipata. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Respect pt. munca si profesionalism!

    Avand in vedere ca este o zona cu un potential de dezvoltare enorm, consider ca s-ar putea construi la parter o galerie, un mini-mall, care sa lege Vox Technology cu Vox Vertical, cum e la Cluj gen Platinia.

    Ar fi chiar un proiect distinct pentru Timisoara atunci.

    In rest respectele mele.