Proiecte de 10 milioane de euro, finantate prin PNRR, la Spitalul Judetean din Timisoara

TIMISOARA. 10 milioane de euro vor fi investiti in Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce unitatea sanitara a castigat doua proiecte finantate prin PNRR.

CITESTE SI: Un spital din Timis cumpara consultanta IT pe bani europeni de la o firma cu sediul intr-un bazar de pe ‘Fasia Gaza’ din Timisoara, cu zero angajati si o patroana specialista in patiserie

Unul dintre proiecte, in valoare de aproximativ 3 milioane de euro, presupune achizitia de aparatura, cu care va fi apoi dotat Ambulatoriul. Mai exact, vor fi cumparate ecografe pentru specialitati precum cardiologie, chirurgie vasculara, chirurgie generala si gastroenterologie, mamograf cu termosinteza, folosit pentru screeningul in cancerul de san, echipament de testare neuromotor, o statie de testare a efortului, o unitate de diagnostic si tratament pentru ORL, dar si un computer tomograf sunt doar cateva dintre aparatele pe care le vor primi medicii, in urma implementarii proiectului.

Pentru acest proiect, din PNRR au fost atrasi 2.711.910 euro, iar la aceasta suma se adauga si contruibutia Consiliului Judetean Timis, de 1.282.391 lei.

Cel de-al doilea proiect castigat prin PNRR are ca obiectiv reducerea riscului de infectii nosocomiale in spital. Va fi pus la punct un sistem integrat de control microbiologic al aerului in cladirea “Casa Austria”, vor fi dotate statiile de sterilizare a blocurilor operatorii si a sectiilor cu risc crescut cu aparatura pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor si cu echipament de sterilizare si protectie pentru asigurarea sterilizarii instrumentarului de chirurgie si a spatiilor, se va dota Laboratorul de microbiologie cu o linie automata de ultima generatie pentru identificarea microorganismelor si efectuarea antibiogramelor.

De asemenea, spitalul va achizitiona sterilizatoare cu aburi, sistem de trasabilitate a sterilizarii, roboti de igienizare, purificatoare de aer UV, sisteme profesionale de curatenie, de neutralizare materiale contaminate, sisteme automate de nebulizare.

Bugetul pentru acest proioect este de aproximativ 6 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bravo Alin NImiCA

  2. Au inceput deja sa isi frece mainile petre ion de la spitalul judetean fost rupator de bilete la ratt . Greu l au dat afara pe asta de la ratt acum cativa ani a venit sa praduiasca spitalul judetean din timisoara , Petre ion se aude sunetul catuselor