Noutati :

Proiect unic in spatiul cultural din Romania: expozitia ‘Zece Mesteri. Etnosculptura’

27 noiembrie, 2013 - 06:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Arhitectul Mihai Corneliu Donici prezinta timisorenilor un proiect unic in spatiul cultural din Romania. Este vorba de o expozitie de sculptura, „Zece Mesteri. Etnosculptura”.

Evenimentul va avea loc sambata, 30 noiembrie, incepand cu ora 20.00 si se va desfasura in foaierul salii Capitol din Timisoara. Epozitia va fi deschisa publicului pana in data de 22 decembrie.

Spatiul romanesc a creat o extraordinara civilizatie a lemnului. Artefacte reasamblate din cultura populara, care si-au pierdut functionalitatea, pastreaza urma mesterului si emotia a zeci de ani de folosire. Sintezele originale sunt un semn de maturizare a unei culturi. In spiritul timpului, dar venind cu propria viziune, un spatiu spiritual care are o traditie profunda se poate afirma intr-o globalizare uniformizanta”, a declarat arh. Mihai Corneliu Donici.

Proiectul cultural a fost lansat cu expozitia ”Inainte de Brancusi”, vernisata la Galeria Triade in mai 2012. ”Zece Mesteri ” este cea de-a doua expozitie de etnosculptura  a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici.

Evenimentul este organizat de Primaria Timisoara, Asociatia ProPhilharmonia, Filarmonica Banatul, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 si Asociatia Culturala Arte-Factum, cu prilejul premierei nationale a operei rock-simfonice ”Mesterul Manole”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Interesanta abordare insa lucrurile nu se opresc aici. Cu toate acestea ma bucur ca a fost abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru acest site deoarece vreau sa revin ulterior, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com