Noutati :

Proiect transfrontalier Romania-Serbia, lansat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

23 iunie, 2017 - 01:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener, impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Serbiei prin Camera Regionala din Districtul de Nord al Banatului Kikinda, in calitate de partener coordonator, si Primaria Orasului Kikinda – partener, anunta inceperea Proiectului cu titlul:

„Retea pentru mobilitatea fortei de munca in zona transfrontaliera”

Proiectul este finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, Axa Prioritara 1: Promovarea ocuparii fortei de munca si consolidarea serviciilor de baza pentru o crestere favorabila incluziunii, Obiectivul 1.1.: „Ocuparea si mobilitatea fortei de munca”.

Proiectul are o durata de implementare de 15 luni, incepand cu luna mai a acestui an.

Obiectivul general al proiectului se incadreaza in cel al programului care vizeaza imbunatatirea potentialului zonei pentru a asigura o crestere favorabila incluziunii, a facilita accesul pe piata fortei de munca si a spori oportunitatile de angajare in zona transfrontaliera.

Obiectivul specific al proiectului vizeaza intensificarea cooperarii in domeniul pietei fortei de munca prin crearea unei retele intre institutii / stakeholderi / companii si someri, retea care va oferi servicii si informatii somerilor din grupurile dezavantajate din zona transfrontaliera.

In cadrul proiectului se vor derula urmatoarele activitati importante:

– Crearea unei retele de cooperare tranfrontaliera in domeniul pietei muncii;
– Instruirea grupului tinta (format din persoane din Serbia care cauta un loc de munca in zona transfrontaliera);
– Deschiderea a doua info-point-uri (punte de informare) in Serbia si in Romania;
– Organizarea a doua trguri de joburi pentru grupul tinta;
– Publicarea unui Ghid care va contine reglementari legislative din Romania si Serbia, cat si expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicarii uzuale, in cele doua limbi.

Grupul tinta al proiectului este format din:
– Someri din zona transfrontaliera, din Regiunea Banat si Judetul Timis, cu precadere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu varsta peste 50 de ani, tineri, femei);
– Companii din Romania si Serbia care au dificultati in gasirea fortei de munca necesare;
Institutii din domeniul economiei si educatiei.

Informati suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: [email protected], Cosmina Mirea – coordonator proiect CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...