Noutati :

Proiect privind sistem integrat pentru supravegherea in timp real a migrației insectelor in zona granitei dintre Romania si Serbia

10 septembrie, 2019 - 05:57 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Continuand strategia proprie privind implicarea in problematica regionala, Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) implementeaza, incepand din luna iunie 2019, in calitate de partener, proiectul “MANAGEMENTUL INTEGRAT AL RELAȚIEI CLIMAT – MIGRAȚIA INSECTELOR iN DISTRICTUL BANATUL CENTRAL sI JUDEȚUL TIMIs”- acronim CLINSIM, avand ca Partener Leader Primaria orasului Zrenjanin din Serbia. Scopul proiectului vizeaza consolidarea UPT ca partener performant in cooperarea euroregionala prin dezvoltarea si promovarea unor sisteme si tehnologii noi pentru agricultura de precizie, care sa asigure protecția mediului si conservarea biodiversitații. Totodata, universitatea vizeaza si cresterea gradului de implicare in activitați de educație non-formale in zona transfrontaliera Romania-Republica Serbia, contribuind la cresterea nivelului de cunoastere si transferul comun de experiența in cercetare-dezvoltare. Proiectul implica realizarea unor activitați specifice cum ar fi: dezvoltarea unui sistem integrat comun (condiții pedo-climatice, agrotehnica si mediu), pentru supravegherea in timp real a migrației transfrontaliere a insectelor, traning-uri in cele doua țari partenere pentru formatorii viitorilor utilizatori ai sistemului, organizarea unei conferințe internaționale pentru dezbaterea si prezentarea rezultatelor actuale in domeniul sistemelor destinate agriculturii de precizie, crearea unui web-site demonstrativ integrat etc.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeana (85%) şi cofinanţat de Guvernul Romaniei (13%) şi partenerii din proiect (2%), prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania –Serbia.

Un eveniment important in implementarea proiectului CLINSIM il constituie Seminarul de lansare, care va avea loc joi, 12 septembrie 2019, in sala 115 a Facultații de Mecanica a Universitații Politehnica Timisoara, Bulevardul Mihai Viteazu nr.1, incepand cu ora 10:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai nou asa se zice? a insectelor? Dece nu a mistretilor purtatori de pesta porcina africana? Este la moda!

  2. Nu mai bine supravegheati migratia africanilor musulmani si a araboilor teroristi??