Noutati :

Proiect derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis pentru sprijinirea tinerilor inovatori din domeniul agro-alimentar

18 septembrie, 2014 - 05:00 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Centrul Regional de Afaceri din Timisoara a gazduit conferinta finala a proiectului “NO-BLE Ideas”. Proiectul vine in sprijinul tinerilor inovatori din domeniul agro-alimentar, carora le pune la dispozitie servicii specifice care vizeaza promovarea si sustinerea acestora, prin idei aplicabile in domeniul agro-alimentar, care sa-i ajute sa se dezvolte si sa se prezinte, dar si sa identifice oportunitati de finantare si colaborare pentru intrarea pe piata din domeniu.

„Ne putem mandri cu un proiect care s-a desfasurat in sapte tari din Uniunea Europeana. Este un proiect sub Programul de Cooperare in Sud Estul Europei, un program structural care face parte din Programul de Cooperare si Competitivitate al Uniunii Europene. Prin acest program am reusit sa ajungem la tinerii inovatori, din domeniul agricol, pe care i-am consiliat. I-am consiliat in domeniul afacerilor si a dezvoltarii afacerilor, am pus conceptul inovativ intr-o forma scrisa care sa poata fi inteleasa de persoanele interesate de a le finanta afacerea. In Bulgaria, in martie, a avut loc un eveniment concurs, in cadrul caruia peste 145 de idei inovative de afaceri ale tinerilor au intrat in competitie. Noi ne mandrim cu un proiect, in domeniul farmaceutic, care a gasit finantare la o companie privata din Slovenia. Practic, am pus bazele unui intreg sistem de retele de consultanta in domeniul inovarii, in domeniul agro-food si o platforma tehnologica iar in aceste zile am ajuns la un final fericit, cu indicatorii realizati. Nu se termina insa totul aici.  In urmatorii cinci ani, pe baza infrastructurii existente si a relatiilor create, prin centrele locale din fiecare cele sapte tari vom sprijinii in continuare tinerii inovatori sa vina, sa le gasim potentialii parteneri si sursa de finantare”.  a declarat Octavian Culda, Director Departamentul de Programe de Dezvoltare, Finantare si Consultanta, Centrul de Informare Tehnologica din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

In cadrul conferintei de incheiere a  proiectului “NO-BLE Ideas” au avut loc prezentari ale unor teme de actualitate din domeniu, transmisii live ale marturiilor actorilor implicati in proiect si prezentari video ale activitatilor desfasurate, mese rotunde.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...