Noutati :

Proiect de lege: minorii s-ar putea angaja ca actori, cantareti, modele sau dansatori. Esti de acord?

24 februarie, 2014 - 11:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Copiii romani ar putea deveni angajati, legal, daca cel mai nou proiect initiat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice are trecere. Momentan, proiectul de hotarare privind reglementarea prestarii de catre minori de activitati in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modelling se afla in dezbatere publica.

Proiectul de act normativ prevede ca minorul poate presta activitati remunerate in domeniile mentionate in baza unor conventii care se vor incheia intre organizator si parinti/reprezentant legal al copilului, sau direct cu copilul, daca are peste 14 ani, dar cu incuviintarea prealabila a parintilor/reprezentantului legal.

Proiectul de hotarare prevede ca activitatile remunerate pot fi prestate de copii in calitate de: actor, figurant, cantaret, muzician, dansator, acrobat la manifestari cu caracter cultural, educativ sau artistic, cum ar fi: teatru, opera, balet, circ, concursuri de dans, de muzica sau interpretare, precum si orice alte concursuri sau activitati de scena, dar si la filmari pentru filme artistice, filmari, inregistrari sau emisiuni in direct pentru radio si televiziune, cu sau fara scopuri publicitare.

Copiii mai pot presta activitati de „figurant sau model la sedinte foto, cu sau fara scopuri publicitare”, „figurant sau model la prezentari de moda” si „sportiv profesionist in sportul de performanta”.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...