Proiect de 70 de milioane de euro pentru un Colterm la standardele europene de mediu

Retehnologizarea sitemului de termoficare al Timisoarei pentru a fi conform cu normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru eficienta in aleimentarea cu caldura! Asta prevede proiectul semnat astazi la Ministerul Mediului.

Este vorba de 58.346.720 euro, fara TVA, fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Sectorial Mediu. Primaria Timisoara contribuie si ea de la bugetul local cu peste 4 milioane de euro.

Concret, ce se va face cu acesti bani? Se vor reabilita 2 cazane de apa fierbinte in CET Centru in vederea reducerii emisiilor de  NO2 si cresterea eficientei energetice, se vor reabilita 3 cazane cu abur pe lignit in CET Sud, se va instala o unitate de desulfurare in CET Sud pentru reducerea emisiilor de SO2, vor fi reabilitate pompele de transport in cele doua centrale, se va asigura asistenta tehnica si supervizarea lucrarilor si vor fi informati  timisorenii despre aceste imbunatatiri si instruiti in legatura cu masurile de eficienta energetica pentru a se reduce pierderile de caldura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.