Noutati :

Programul Timisoara Capitala Europeana a Culturii s-ar putea amana pentru anul 2022 sau chiar 2023

9 iunie, 2020 - 01:24 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Au fost si inca se poarta discutii despre amanarea programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii cu un an sau chiar doi, din cauza pandemiei de coronavirus, dar o decizie finala nu a fost luata, deocamdata.

CITESTE SI: Uite barza! Cocostarcii, numarati cu ajutorul tehnologiei, in Timis si in intreaga tara. Da si tu o mana de ajutor! 

Unul dintre argumentele amanarii pentru anul 2023 este acela ca a ramas un loc eliberat de Marea Britanie care s-a retras din Uniunea Europeana.

La nivelul Comisiei Europene au fost mai multe runde de discutii pentru a vedea ce e de facut in contextul in care pandemia a impiedicat cele 3 orase Capitale Culturale Europene din 2020 sa se manifeste. A fost o varianta sa se amane pentru 1 iunie, apoi 1 iulie 2021, apoi sa se amane totul cu un an, apoi sa se distribuie orasele care pe unde cat mai echilibrat. Au fost diverse obiectii si din partea oraselor. Ni s a cerut si noua sa fim flexibili si sa agram o eventuala amanare a exercitiului nostru. S-a insistat cu recomandari, pentru ca nu mi-a impus nimeni si nu este nicio decizie luata. S-a argumentat ca cel mai bine ar fi sa se amane pentru 2023 exercitiul Timisoarei, pentru ca in 2023 este un loc liber lasat de un oras din Marea Britanie si in plus atunci vor mai fi un oras din Ungaria si unul din Grecia. Atunci s-a spus ca s-ar potrivi ca Timisoara sa intre atunci. Mie nu-mi place pentru ca mi se pare prea indepartat. Eu am insistat sa se amane pentru 2022”, a declarat primarul Timisoarei.

Edilul spune ca s-a consultat si cu Ministerul Culturii pe aceasta tema.

M-am consultat si cu Ministerul Culturii, pentru ca hartia trebuie sa fie semnata, sa fie o agreere de la niveulul Guvernului Romaniei, pentru ca Timisoara este Capitala Culturala in numele Romaniei, noi am castigat din partea Romaniei acel loc si ne-am inteles ca cel mai bine este sa lasam sa decita Comisia Europeana, fie pentru 2022, fie pentru 2023. Noi suntem pregatiti si pentru 2021”, a precizat primarul.

Edilul a subliniat inca o data ca se va implica in activitatea Asociatiei TM2021, de care se declara nemultumit.

Chiar daca lucrurile nu merg bine la Asociatie, sper ca maine sa luam decizii care sa puna lucrurile pe fagasul lor normal. Daca pana acum am lasat Asociatia sa se manifeste ca reprezentant al comunitatii, nu se va mai intampla la fel in continuare, pentru ca am constatat foarte multe lucruri negative. Cand punem in balanta, concluzia mea este ca plusurile cu care am venit neiesind eu in fata sunt mai putine decat minusurile care au aparut in timp. Am convingerea in continuare ca Asociatia va fi improscata cu noroi, cu tinta finala va fi primarul, de fapt, dar vom tine lucrurile sub control. Eu nu pot sa semnez pentru sumele uriase care se duc spre programul cultural si sa nu am incerdere ca se intampla lucrurile cum trebuie. Acolo niciodata n am inclus investitiile in infrastructura”, a mai spus primarul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sau chiar 2200