Noutati :

Programul Salonului de Carte Bookfest Timisoara. Vezi care vor fi principalele lansari de carte!

9 martie, 2012 - 01:29 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Autori cunoscuti, de la romancieri, eseisti si critici literari, la specialisti in cele mai diverse domenii, se vor intilni cu cititorii in cadrul primei editii a Salonului de Carte Bookfest Timisoara.

Evenimentul are loc in perioada 15-17 martie, intre orele 10- 20, intrarea fiind libera. Deschiderea oficiala are loc joi, 15 martie, la ora 20, locul de desfasurare a evenimentului fiind Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Antropologul Hanna Bota isi va lansa  la Bookfest Timisoara cartea-revelatie publicata anul trecut la Editura Cartea Romanesca, Ultimul cannibal. Jurnal de antropolog, in cadrul unui eveniment gazduit de Cornel Ungureanu: joi, 15 martie, incepind cu ora 13.00.

Cel mai nou titlu semnat de apreciatul economist Daniel Daianu, fost ministru de Finante si presedintele Societatii Romane de Economie, va fi lansata de Bookfest Timisoara: joi, 15 martie, incepind cu ora 17.00. Despre volumul Cind finanta submineaza economia si corodeaza democratia, aparut in urma cu citeva luni la Editura Polirom, va vorbi Nicolae Taran.

Simbata, 17 martie, incepind cu ora 15.00, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache va fi prezent in spatiul de lansari al salonului de carte, alaturi de invitatii sai, Alina Radu, Marcel Tolcea si Tudor Cretu, intr-o intilnire cu publicul, prilejuita de lansarea celei mai recente si mai personale carti ale sale, Cinematograful gol (Polirom, 2011).

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi prezent la Bookfest simbata, 17 martie, incepind cu ora 16.30, in cadrul unui eveniment gazduit de Mircea Mihaies.

Cu jumatate de ora inainte, tot simbata, 17 martie, de la ora 16.00, scriitorul Varujan Vosganian  isi va lansa, in cadrul salonului, volumul Cartea soaptelor (Polirom, 2009) – o carte primita excelent atit de criticii autohtoni, cit si de cititori, recompensata cu distincii literare importante si careia i se contureaza deja un destin international spectaculos.

Scriitorul, publicistul si excelentul traducator Radu Paraschivescu, de asemenea unul dintre cei mai importanti autori ai Editurii Humanitas, va fi si el prezent la Bookfest Timisoara: vineri, incepind cu ora 17.00, isi va lansa, alaturi de Adriana Babeti, cea mai recenta carte, Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian, iar simbata, de la ora 17.30, va discuta, alaturi de Dana Craciun, despre cea mai recenta traducere a sa, Oameni din Dublin, de James Joyce.

Diana-Florina Cosmin este invitata editurii Curtea Veche la Bookfest Timisoara. Redactor-sef al revistei Forbes Life si colaborator al revistei Cosmopolitan, Diana-Florina Cosmin isi va lansa, simbata, 17 martie, de la ora 17.00, cartea de debut: Povestile unei inimi.

Istoricul american Larry Watts este ivitatul de onoare al Editurii Rao la prima editie a Salonului de Carte Bookfest Timisoara. Watts isi va lansa vineri, 16 martie, la ora 18.00, volumul Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al Blocului sovietic in Romania alaturi de editorul sau, Ovidiu Enculescu, directorul general al editurii Rao.

Brandul Bookfest a fost lansat in urma cu 6 ani si reprezinta, astazi, cel mai important salon international de carte ce are loc in prima parte a anului in capitala si singurul care a reusit sa puna in practica, la standarde occidentale, ideea de tirg international. Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural. Pentru prima data, salonul se muta, din Capitala, la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...