Programul Rabla vine cu surprize pentru romanii care vor sa-si cumpere o masina noua

Romanii isi vor putea achizitiona o masina noua si anul acesta prin programul „Rabla“, desi autoritatile au vrut, in trecut, sa renunte la program, iar cei care opteaza pentru masini mai putin poluante vor primi sume mai mari.

In acest an, Ministerul Mediului a alocat un buget de 200 de milioane de lei, cu 33% mai mult fata de anul precedent. Vor fi puse la dispozitia romanilor 25.000 de tichete electronice, dintre care 20.000 vor fi adresate persoanelor fizice, iar 5.000 persoanelor juridice.

„Cuantumul primei de casare se pastreaza la fel ca anul trecut, la 6.500 de lei pentru fiecare beneficiar, cu precizarea importanta ca valoarea ecobonusurilor destinate achizitiei de mașini mai putin poluante s-a triplat“, a declarat ministrul Gratiela Gavrilescu.

Daca anul trecut valoarea ecobonusului a fost stabilita la 500 de lei, anul acesta, valoarea unui ecobonus este de 1.500 de lei. La achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) se va acorda un ecobonus in valoare de 1.500 lei. Pentru cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un ecobonus in valoare de 2.500 lei.

Valoarea ecobonusurilor este de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou. La programul “Rabla 2015”, au fost validati peste 100 de dealeri auto.

O precizare importanta se refera la posibilitatea proprietarului inscris in program sa cedeze altei persoane dreptul sau de beneficiu asupra primei de casare pentru efectuarea achizitionarii autovehiculului nou. „Cedarea se face numai in favoarea unei persoane fizice care si-a exprimat in mod neechivoc intentia de a achizitiona in nume propriu un autovehicul nou de la producatorul validat emitent al notei de inscriere“, a mentionat Ministrul Mediului.

Una dintre noutatile din acest an a programului este acordarea unui ecotichet de 20.000 lei (circa 4.500 euro) pentru cei care cumpara automobile 100% electrice. Vor fi acordate 100 de tichete, insa bonusul poate poate fi completat cu tichetul Rabla in valoare de 6.500 de lei si cele doua ecobonusuri, astfel incat „reducerea“ pentru achizitia unui automobil electric poate ajunge la 6.500 de euro.

Mai multe detalii pe capital.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am o masina Super Nova din 2002 ASi vrea sa iau bani de pe walcer se poate ,ori asi avea cui sa vand walcerul ?