Programul prin care tinerii din Romania pot accesa pana la 50.000 de euro nerambursabili

Incepand cu anul 2015, tinerii care doresc sa infiinteze o ferma vor avea la dispozitie pana la 50.000 de euro, bani nerambursabili ce pot fi accesati prin Masura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”.

Masura a avut un real succes in ultimii ani, asa ca autoritatile au decis sa creasca plafonul maxim de instalare de la la 40.000 la 50.000 de euro.

Potrivit articolului 2 din Regulamentul UE nr. 1305 / 2013, tanarul fermier este o persoana cu varsta de pana la 40 de ani la momentul depunerii cererii, care detine competentele si calificarile profesionale adecvate si care se stabileste pentru prima data intr o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii.

Aceasta masura va fi accesata pe baza unui plan de afaceri, intocmit de catre tanarul fermier ce solicita prima de instalare. In functie de marimea suprafetei detinute, sau de numarul de animale aflata in gospodaria sa, acesta se va incadra pentru un ajutor financiar nerambursabil cuprins intre 15.000 de euro si 50.000 de euro.

Mai multe detalii pe avocatnet.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...