Noutati :

Programul ‘Prima Masina’ intra in linie dreapta. Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

18 noiembrie, 2014 - 06:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
1

Normele de aplicare a programului ‘Prima masina” au fost aprobate in sedinta de marti a Guvernului. Programul va beneficia in acest an de un plafon total al garantiilor de 50 de milioane de lei.

Persoanele care vor achizitiona un autovehicul prin programul „Prima masina” vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al masinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, si cu o dobanda subventionata in proportie de 50%, conform normelor de aplicare a programului.

„Cinci ani perioada de creditare, limita 50.000 (lei – n.red.) plus TVA, se subventioneaza cu 50% dobanda”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, la finalul sedintei, anuntand aprobarea normelor.

Initial, autoritatile anuntasera pentru acest program o perioada de creditare de pana la 7 ani.

Pentru a beneficia de garantia acordata de stat, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, intre care: sa faca dovada ca autoturismul care va fi cumparat este nou, este produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, indeplineste cel putin cerintele minime ale standardului Euro 5, este cumparat de la o firma care are ca obiect de activitate vanzarea autovehiculelor si are un pret de achizitie care nu depaseste suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.

De asemenea, cumparatorul se obliga sa asigure autoturismul printr-o polita Full Casco fara fransiza, care va acoperi cel putin riscurile totale si partiale de furt si dauna, si sa nu instraineze masina pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Mai multe detalii pe ziare.comInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. da frate.. luati-va masina sarantocilor da nu aveti bani de chirie. O MIZERIE acest program. Parca e facut ca saracii sa fie si mai saraci. PUIE MONTA