Noutati :

Programul Prima Casa, blocat! Ce se intampla cu cei care vor sa isi cumpere o locuinta prin acest program?

26 iulie, 2016 - 09:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Vesti proaste pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta prin programul Prima Casa. De cateva luni, bancile din Romania nu mai primesc dosare, pentru ca fondurile alocate prin acest program s-au epuizat.

Ministrul Finantelor a anuntat deja ca vrea sa suplimenteze fondurile pentru Prima Casa, insa acest lucru se va intampla abia dupa o analiza a eficientei programului.

„Vrem sa vedem ce efecte a produs in aceasta piata, care e eficienta programului si sa definim niste coordonate astfel incat sa fie mai stabil, sa nu mai creeze atata presiune si angoasa”, spunea, saptamana trecuta, Anca Dragu, ministrul Finantelor.

Luna aceasta, mai multe banci au primit bani redistribuiti de la cele care nu si-au cheltuit fondurile, insa, suma a fost suficiente pentru 250 de dosare de credit, care au fost deja aprobate.

Astfel, singura alternativa pe care o au cei care vor sa isi cumpere o locuinta printr-un imprumut bancar este sa apeleze la creditul ipotecar, insa in acest caz, avansul pe care trebuie sa il achite este de 6 ori mai mare decat in programul Prima Casa.

Citeste mai mult aici.

 

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor