Noutati :

Programul presedintiilor Uniunii Europene, devansat cu o jumatate de an. Cand va prelua Romania sefia?

27 iulie, 2016 - 08:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Consiliul Uniunii Europene a decis sa refaca programul dupa care statele membre UE vor prelua presedintia Uniunii. Decizia vine la mai bine de o luna dupa ce Marea Britanie a decis sa paraseasca blocul comunitar.

Procesul de devansare a presedintiilor va incepe la 1 iulie 2017, a mentionat sursa citata. Astfel, in locul Marii Britanii, care urma sa asigure presedintia UE in a doua jumatate a anului 2017, presedintia UE va fi asigurata de Estonia, potrivit Agerpres.

In primul semestru al anului 2017, presedintia UE va fi asigurata de Malta. in 2018, Bulgaria va asigura presedintia UE in prima jumatate a anului, iar Austria in cea de-a doua.
Practic, Romania va prelua presedintia UE de la Austria, la 1 ianuarie 2019, si o va preda Finlandei, care o va exercita de la 1 iulie 2019.

Totodata, Consiliul a decis sa adauge Croatia, care nu era inca membra a UE in momentul fixarii calendarului presedintiilor, care ar urma sa asigure presedintia prin rotatie in prima jumatate a anului 2020.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...