Noutati :

Programul Noua Casa continua in 2022. Anuntul ministrului Finantelor

12 februarie, 2022 - 09:20 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a anunțat vineri, intr-o conferința de presa, ca a semnat continuarea programului „Noua Casa”, plafonul alocat in acest an urmand sa fie la nivelul celui de anul trecut.

Astazi am semnat si continuarea programului ‘Noua Casa’, acordarea plafonului pe acest an, care se va mentine la nivelul de anul trecut in prima faza si, in functie de evolutia programelor, de fapt la toate, in functie de evolutia programelor, vom suplimenta plafoanele. Ce mi-as dori este ca ele sa intruneasca solicitarea din partea beneficiarilor, astfel incat sa putem suplimenta. La aceste programe sa stiti ca am lucrat impreuna cu mediul de afaceri. Ele provin, si inainte de a se face aceasta guvernare, provin din discutiile cu mediul de afaceri si au fost prinse in programul de guvernare, dar si in continuare pentru a aseza corect aceste programe in economie am lucrat. La fel, asiguram finantarea acestor programe prin toate cele trei fonduri disponibile la nivelul statului roman: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii, Fondul Roman de Contragarantare si Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru ca eu cred ca trebuie sa ducem finantarea cat mai aproape de beneficiari, prin intermediul instrumentelor de care dispunem si care sunt disponibile la nivelul diverselor ministere„, a spus Caciu.

Ministerul Finantelor propune alocarea unui plafon de 1,5 miliarde de lei privind garantiile care pot fi emise pentru editia din acest an a programului „Prima Casa”, modificand si completand astfel Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a acestui program, se mentioneaza intr-un comunicat remis vineri de institutie.

De la lansarea programului, in anul 2009, si pana la finele lunii decembrie 2021, au fost acordate 321.073 garantii si promisiuni de garantare in valoare totala de 29,90 de miliarde lei.

Mai multe, AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...