Noutati :

Programul Rabla pentru tractoare este gata de start. Prima de casare ajunge pana la 17.000 de lei

16 august, 2011 - 10:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Programul “Rabla” pentru tractoare devine functional dupa ce marti Ghidul de finantare a programului de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate a fost publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate pot acum sa  inlocuiasca un vehicul vechi cu unul nou beneficiind de o prima de casare de pana la 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), dar nu mai mult de 40% din pretul de achizitie fara TVA al unui tractor nou sau masini agricole autopropulsate noi.

“Rabla” pentru tractoare demareaza acum si se desfasoara pana la finele anului 2013. Programul va fi finantat dintr-un buget de 51 de milioane de lei (12 milioane euro).

Potrivit Ghidului, acest sprijin financiar se poate acorda producatorilor agricoli care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate sau inregistrate pe numele lor, respectiv persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale.

Urmeaza ca Administratia Fondului pentru Mediu sa organizeze sesiunea de inscriere in vederea validarii producatorilor de tractoare si/sau masini agricole autopropulsate. Dupa validare, proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate uzate se pot adresa producatorilor validati in program. Dupa obtinerea de la producatorii validati a notelor de inscriere in program, solicitantii vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu cererile de finantare insotite de documentele prevazute in Ghidul de finantare a Programului.

Comisia Europeana a aprobat in data de 8 iulie 2011 solicitarea Romaniei de a acorda un ajutor de stat pentru innoirea parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. as dori un numar de telefon de representanti de moldova.(iasi)