Programele Rabla Clasic, Rabla Plus si Casa Eficienta Energetic, suspendate temporar. De cand nu se mai fac inscrieri

Administratia Fondului de Mediu a anuntat intreruperea inscrierilor pentru trei dintre programele pe care le gestioneaza.

CITESTE SI: E limita de 50 km/h pe toate intrarile si iesirile din Timisoara. Din 1 Decembrie asa va fi pe toate bulevardele. Au disparut deja indicatoarele cu 60 sau 70 km/h 

Rabla Clasic, Rabla Plus si Casa Eficienta Energetic vor fi suspendate incepand din luna decembrie. In cazul primelor doua masura intra in vigoare de la inceputul lunii, in timp ce pentru cel de-al treilea se aplica de la jumatatea lui decembrie.

Preocuparea continua a Administratiei Fondului pentru Mediu este de a imbunatati programele de finantare, astfel incat sa fie asigurata cresterea succesului acestora, iar extinderea digitalizarii mecanismelor de implementare si adaptarea ghidurilor de finantare la realitatile contemporane reprezinta instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. in sensul celor expuse si in vederea identificarii elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finantare din portofoliu, Administratia Fondului pentru Mediu, in coordonarea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, a luat decizia suspendarii sesiunilor de inscriere in cadrul programelor, astfel: incepand cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de inscriere in programele denumite generic Rabla si Rabla Plus si incepand cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de inscriere in programul denumit generic Casa eficienta energetic„, transmit reprezentantii Administratiei Fondului de Mediu.

In perioada urmatoare, institutia anunta ca va analiza modul de derulare al acestor programe si, dupa caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finantare aferente, astfel incat, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finantarii sa fie mai simple si sa asigure o eficienta sporita in utilizarea bugetelor alocate, transmite digi24.ro.

De asemenea, evaluarea evolutiei acestor programe va fi realizata si prin prisma disponibilitatilor financiare rezultate din sesiunile actuale, precum si din perspectiva constructiei bugetare pentru anul 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...