Programarile online pentru pasapoarte se fac de acum pe platforma Ministerului de Interne. Pasii de urmat

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pasapoarte este disponibil, de luni, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Pornind de la nevoia de gestionare eficienta a fluxurilor de cetateni care se prezinta la structurile de pasapoarte, noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pasapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare incepand cu ziua curenta pentru o perioada de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetatenii vor avea la dispozitie posibilitatea realizarii unei programari in functie de volumul si dinamica solicitarilor de pasapoarte inregistrate in timp real„, informeaza Directia Generala de Pasapoarte.

Potrivit DGP, platforma beneficiaza de noi forme de comunicare prietenoase si facile si permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada varfurilor de utilizare, in cazul unui aflux mare de solicitanti, asigurand astfel un nivel de disponibilitate maximal.

Pentru obtinerea unei programari, trebuie efectuati urmatorii pasi:

* pentru completarea formularului de programare, dupa alegerea judetului, respectiv selectarea locatiei in care se doreste depunerea cererii, se va bifa optiunea pasaport;

* in campul „Numarul de persoane programate” se va selecta numarul persoanelor (din familie) pentru care se face programare;

* se vor alege data si ora la care se doreste programarea, apoi se vor completa campurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programarii, optional numarul de telefon, iar in campurile Persoane suplimentare se vor mentiona numele, prenumele si CNP-ul fiecarei persoane suplimentare;

* butonul „Salveaza” se activeaza dupa ce este exprimat consimtamantul expres cu privire la Politica de protectie a datelor cu caracter personal;

* finalizarea programarii se realizeaza prin selectarea butonului „Salveaza”.

Programarea va fi confirmata printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail indicata. Neconfirmarea programarii in termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

In cazul in care o persoana nu se mai poate prezenta la data si ora programata, se recomanda folosirea link-ului Anuleaza programarea din e-mailul de confirmare. Pentru anularea unei programari efectuate inainte de data de 20 martie este necesara accesarea modulului VERIFICa PROGRAMARE introducand adresa de email utilizata la efectuarea programarii. Un nou mesaj va fi transmis catre adresa de email respectiva de unde se va putea anula programarea.

Programarea este gratuita si netransmisibila. Neprezentarea la data si ora programata, neconcordanta intre datele inscrise in formularul de programare (nume/prenume) si datele de identificare ale persoanei care se prezinta la depunerea cererii de pasaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitarii taxei de pasaport duc la anularea programarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...