Program special la Aquapic de Ziua Mondiala a Apei, la Timisoara

TIMISOARA. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, centrul Aquapic, de pe strada Frederic Mistral nr. 1, va fi deschis în mod excepțional, miercuri, 22 martie, între orele 10 și 13.

Sunt așteptate grupuri organizate de elevi, însoțite de cadre didactice. Activitățile pregătite sunt vizite ghidate tematice ale vechii Uzine de Apă Industrială și ateliere demo de experimente cu apă. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, este necesară înscrierea prealabilă, online. Activitățile sunt recomandate pentru elevi de la clasa a II-a în sus.

LINK formular înscriere vizite ghidate: https://forms.gle/UWdoYP1nA7pfq6Cr8
LINK formular înscriere ateliere demo experimente: https://forms.gle/JAiKHKhKP53zGA1c6
Tema Zilei Mondiale a Apei 2023, temă stabilită de ONU în fiecare an, este accelerarea schimbărilor pentru soluționarea crizei apei și a canalizării. În familie, la școală și în comunitate, fiecare dintre noi poate contribui în bine la schimbarea comportamentului față de apă. Cum facem acest lucru și ce putem face pentru a fi un „accelerator” al schimbării, vom descoperi împreună cu vizitatorii noștri, de Ziua Apei, la Aquapic.
Aquapic este un proiect de educație informală de mediu, dezvoltat de compania de apă pentru școlile din Timișoara și regiune. Deoarece activitățile oferite sunt în aer liber, centrul Aquapic este deschis exclusiv în sezonul cald aprilie-septembrie. Acesta poate fi vizitat de grupuri organizate de elevi, pe bază de programare online, pe site-ul propriu: www.aquapic.aquademica.ro.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Dorina spune:

    Vorbe în vânt. Sunt total neserioși, programările pe site sunt blocate de foarte mult timp. Se fac însă preferențial. Ca la noi, de altfel.

  2. alex spune:

    De ce nu deschideti tot timpul locatia, pentru toata lumea? E fain locul si ar veni multi oameni. faceti un restaurant acolo, e un potential turistic foarte bun. Nu numai pentru copii. Vorbim de turism in Timisoara de capitala culturala europeana, dar f multe locuri sunt inchise. La Uzina Inchis. Mai departe dupa uzina unde sunt ceva sere si parc si un lac, tot asa cu mare potential, inchis. Nu e nici un lac sau mai corect spus balta deschisa in Timisoara. Nu inteleg ce tot asteapta locatiile acestea, de ce nu deschid maxim sa aiba o relatie cu publicul si asa ar si castiga bani. Noi in Timis oricum nu avem cine stie ce natura dar si unde avem si mai ales Timisoara care ar trebui sa fie un exemplu, tinem inchis. De lene nu de altceva. Trebuie noi in Timisoara sa ne ajutam cumva si sa oferim lucruri si de calitate Turistic nu doar o plimbare in Unirii/Centru, Mers la mall, pe marginea lui Bega si gata. Asta nu e chiar calitate tursitica, trebuie sa fie deschis totul in Timisoara si nu doar sa te uiti ci sa fie ceva interesant de facut si ar fi. Tot mai incolo sunt fostele pescarii unde chiar e vegetatie frumoasa si multe specii, ar putea fi facut ceva acolo sa ai access usor, un traseu turistic gen o poteca. Din contra, nu prea poti sa intra acolo desi e interesant, e un sant apoi un damb apoi tufe…Si e chiar frumos acolo dupa ghiroda. Timisoara si imprejurimile ar avea ce arata, daca ar fi putin gandit si facut. Nu trebuie super amenejat dar cat de cat. Inca ceva, langa Turbina de apa sunt alte foste pescarii unde in loc sa lase sa se formeze o padure acolo, autoritatiile au taiat aiurea copacii. Pentru ce? Daca e tot dezafectata pescaria. Ar putea face acolo un sper parc natural si ar deschide zona. Apoi, Turbina de apa in sine, este o constructie f interesanta dar nu poti sa vizitezi ca nu ai cum sa intrii. De ce nu se poate vizita? Sa fie un fel de muzeu. Daca si acuma functioneaza turbinele electrice de pe vremea Austro Ungariei. Avem in zona o gramada de potential turistic, nimic nu e facut. Chiar asa lipsa de interes e la Timisoara? Noi ar trebui sa ne ajutam si sa fie un oras super peste tot, nu doar in centru-unirii.