Noutati :

Program aniversar la Universitatea de Vest din Timisoara, la implinirea a 70 de ani de la infiintarea institutiei de invatamant superior

16 mai, 2014 - 01:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In saptamana care urmeaza la Universitatea de Vest din Timisoara sunt programate evenimente dintre cele mai diverse, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la infiintarea institutiei de invatamant superior. Programul aniversar va debuta in 18 mai si se va incheia in 24 mai.

“Ne aflam in acest an in fata unui moment aniversar, moment care ne reuneste pe toti sub o singura idee, aceea a celebrarii invatamantului de cel inalt nivel, a celebrarii Universitatii, a oamenilor care au cladit-o si au facut din ea ceea ce reprezinta astazi, un bastion al invatamantului superior. Ne bucuram sa petrecem momente importante din sarbatoarea UVT 70 alaturi de colegii nostri din intreaga tara, alaturi de personalitati care aduc cinste Romaniei si Universitatii in orice loc din lume, alaturi de intreaga comunitate”, spune rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Duminica, 18 mai, de la ora 10.00, va avea loc o noua editie a actiunii “Pedalam in familia UVT” la care vor participa angajati ai institutiei, studenti, timisoreni care indragesc aceasta activitate si ciclisti impatimiti. Actiunea se afla la a doua editie, prima fiind organizata de Ziua Universitatii in 2013.

Universitatea de Vest din Timisoara va lansa pe 19 mai Albumul UVT 70, un demers cu caracter de reprezentare si imagine a activitatii fiecarei facultati a Universitatii. Imaginile au fost preluate de la facultati si reprezinta o scurta trecere in revista a evolutiei acestora.

Tot in  19 mai se va lansa pagina web aniversara UVT 70. Site-ul va contine un scurt istoric al Universitatii si al facultatilor sale. Cu aceasta ocazie s-a realizat si o galerie foto cu imagini vechi realizate de-a lungul anilor. Pagina web aniversara va mai contine si o sectiune cu scurte povestiri, mici anecdote puse pe seama profesorilor din Universitate.

In baza strategiei sale de a pretui si celebra valorile, Universitatea de Vest din Timisoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Claudio Magris, scriitor, eseist si filosof al culturii, profesor de literatura germana la Universitatea din Trieste, Italia, nominalizat la premiul Nobel pentru literatura. De asemenea, va deveni membru al comunitatii academice a UVT, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, domnul Mihai Tanasescu.

Universitatea iese si mai mult in comunitate in cadrul unei actiuni speciale cu ocazia sarbatorii UVT 70. Imaginile folosite in cadrul Albumului UVT 70 si a paginii web aniversare vor fi proiectate in cursul serii de 22 mai pe fatada Operei Romane din Timisoara. Universitatea de Vest din Timisoara se numara astfel printre universitatile occidentale care au desfasurat la randul lor asemenea actiuni in momente aniversare.

Nu multi timisoreni cunosc faptul ca edificiul de la Bd. Vasile Parvan nr. 4, in care Universitatea de Vest din Timisoara isi desfasoara activitatea este monument istoric. in ideea de a promova Universitatea ca monument istoric si de a aduce in realitatea comunitatii opera arhitectului Hans Fackelmann, cel care a gandit modul in care arata sediul principal al Universitatii, se va lansa albumul Proiectul 5060: Universitatea de Vest din Timisoara.

In plina sarbatoare, la Universitatea de Vest din Timisoara se vor reuni rectorii universitatilor din Romania in cadrul Consiliului National al Rectorilor (CNR). Vor fi dezbatute teme de actualitate din sistemul de invatamant universitar, problemele cu care se confrunta universitatile si se va veni cu solutii la diverse situatii cu care se confrunta institutiile de invatamant superior din Romania.

Invitatii din afara Timisoarei, dar nu numai, vor avea parte de itinerarii culturale, vizite ghidate la diferite obiective turistice si monumente din municipiu, in cadrul programului UVT 70. Acestia vor avea ocazia sa viziteze muzee si sa afle mai multe despre viata universitara a orasului, despre istoria sa si activitatea socio-culturala.

In contextul in care programul UVT 70 este unul complex si diversificat, dedicat intregii comunitati, Universitatea de Vest din Timisoara organizeaza in data de 24 mai, pe scena din Parcul Rozelor, un concert aniversar dedicat timisorenilor de toate varstele. Pe scena vor urca trupe locale, studenti ai Facultatii de muzica si alte trupe cunoscute la nivel national. Intrarea la concert este libera. Vor urca pe scena: Sonatic, Sebastian Spanache Trio, Alternosfera.

Gala UVT 70 va aduce un spectacol special pe scena Operei Romane din Timisoara, un spectacol indreptat catre comunitate, reprezentand o deschidere pe care Universitatea o manifesta adesea in viata sociala a orasului. Spectacolul este sustinut de absolventi ai Universitatii, pentru timisoreni, pentru crearea unor punti cat mai puternice intre institutie si oameni. Format din muzicieni al caror trecut si prezent este strans legat de Facultatea de Muzica, Grupul Nuevo Tango Quintet participa la celebrarea a 70 de ani de existenta a Universitatii de Vest din Timisoara prezentand publicului auditor tangoul argentinian in cele mai variate ipostaze, de la tangoul clasic pana la nuevo-tangoul marelui Astor Piazzolla, intru-un spectacol muzical-coregrafic de exceptie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...