Noutati :

Prognoza meteo pe septembrie: Temperaturile scad si cu 15 grade! In Banat vom avea temperaturi de 13-14 grade

18 septembrie, 2012 - 02:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dupa cateva zile de vreme frumoasa, temperaturile vor scadea brusc in zilele urmatoare. Vremea se va raci si va ajunge de la 27-28 de grade Celsius pana la 13-14 grade. Iata cum arata prognoza meteo in perioada urmatoare.

BANAT
Dupa primele doua zile mai calde ale perioadei de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere accentuata. Astfel, temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la valori de 27…28 grade C pana la 14 grade C, iar media temperaturilor minime va scadea de la aproximativ 13…15 grade C pana la 7…8 grade C. Dupa data de 21 septembrie, maximele termice vor creste treptat, atingand aproximativ 28…29 grade C in intervalul 24 – 28 septembrie, apoi vor scadea usor.
Va ploua incepand din seara zilei de 19 septembrie, pana spre sfarsitul zilei urmatoare, iar cantitatile de apa vor putea depasi, pe arii restranse, 10 l/mp. Ploi de scurta durata sunt posibile si in jurul datei de 27 septembrie.

CRISANA
Vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in primele zile ale intervalului, dar se va raci accentuat pe 20 septembrie, cand media maximelor termice va scadea spre 12…14 grade C. Ulterior va avea loc o incalzire usoara si treptata, astfel incat in intervalul 25 – 29 septembrie temperaturile maxime se vor situa, in medie,in jurul valorii de 27 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 14 grade Celsius. Va ploua din seara de 19 septembrie pana in dupa-amiaza urmatoare, fiind de asteptat o medie a cantitatilor de apa in jur de 10l/mp. Trecator este posibil sa ploua si in data de 27 septembrie.

TRANSILVANIA
Vremea se va raci simtitor in 20…21 septembrie, scaderea cea mai accentuata a temperaturilor fiind la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de sub 16 grade Celsius. Apoi se va incalzi, temperaturile cele mai ridicate urmand sa se inregistreze intre 25 si 29 septembrie (maxime in jur de 26 de grade Celsius). Va ploua in 20 si 21 septembrie, iar cantitatile de apa vor putea depasi, pe arii restranse, 15…20 l/mp. in rest vor fi ploi putine si slabe.

MARAMURES
Regimul termic diurn va marca o scadere accentuata pe 20 septembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 26 de grade Celsius la aproximativ 14 grade Celsius. Ulterior vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, intre 26 si 28 septembrie se vor atinge valorii medii de 25…26 grade Celsius, dupa care va urma o racire usoara si treptata. Va ploua incepand din seara de 19 septembrie, pana spre sfarsitul zilei urmatoare, iar cantitatile de apa vor depasi 10l/mp.

MOLDOVA
Vremea va fi calda in primele doua zile, apoi valorile termice vor fi in scadere accentuata, astfel incat pe 21 septembrie maximele vor cobori, in medie, spre 16 grade Celsius, iar minimele se vor apropia de 7 grade Celsius. in urmatoarele zile un nou proces de incalzire va determina cresterea temperaturilor, pana la medii de aproximativ 26 de grade Celsius ale maximelor diurne si circa 13 grade Celsius ale minimelor nocturne. Dupa 29 septembrie, regimul termic va marca o scadere usoara de la o zi la alta. Va ploua din dupa-amiaza zilei de 20 septembrie pana in seara urmatoare, cantitatile de apa urmand sa se situeze sub 10l/mp.

DOBROGEA
Valorile termice maxime se vor mentine constant in jurul a 25 de grade Celsius in primele zile ale perioadei de prognoza, dar in data de 21 septembrie vor marca o scadere spre 18 grade Celsius. Ulterior vremea se va incalzi din nou spre temperaturi maxime situate in jur de 25 de grade Celsius. Va ploua in 20 si 21 septembrie, in eneral slab cantitativ.

MUNTENIA
Vremea va fi calda in primele zile, cu maxime de 25…27 grade Celsius, dar se va raci pe 21 septembrie. Apoi, pana spre 28 septembrie, temperatura aerului va urca treptat spre valori de 28 de grade Celsius, ulterior scazand usor. Va ploua in data de 20 septembrie, pana spre jumatatea zilei urmatoare, dar ploile vor fi in general slab cantitative.

OLTENIA
Dupa primele doua zile mai calde ale intervalului de prognoza, va urma o racire, iar temperaturile maxime vor scadea, in medie, cu aproximativ 6 grade Celsius. Dupa 22 septembrie vremea se va incalzi din nou, devenind calda pentru aceasta perioada si se vor atinge medii termice de 28 grade Celsius ziua si 14 grade Celsius noaptea
spre sfarsitul perioadei de prognoza. Va ploua in data de 20 septembrie, in general slab cantitativ.

LA MUNTE
Zilele cele mai racoroase vor fi intre 20 si 23 septembrie, cand valorile termice minime se vor situa, in medie, intre 0 si 3 grade Celsius. in restul perioadei, vremea va fi in limitele termice normale ale perioadei din calendar, cu maxime in jurul valorii de 16 grade Celsius si minime de aproximativ 9 grade Celsius. Va ploua in 20 si 21 septembrie, pe arii restranse fiind posibile cantitati de peste 15 l/mp.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...