Noutati :

Profesorul Radu Bancila, de la Universitatea Politehnica Timisoara, membru de onoare ASTR

27 iulie, 2019 - 12:19 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O noua recunoastere a meritelor profesionale pentru un profesor al Universitatii Politehnica Timisoara! in cadrul unei ceremonii solemne desfasurate la Bucuresti, la sediul Acadmiei de Stiinte Tehnice din Romania, profesorului emerit Radu Bancula, de la Facultatea de Constructii a UPT, i s-a decernat diploma de Membru de Onoare ASTR, in semn de recunoastere a remarcabilei activitati in domeniul stiintei si tehnicii.

Prof.em.dr.ing. Radu Bancila este absolvent al Institutului Politehnic Timisoara, Facultatea de Constructii, promotia 1967, in anul 1981 devine doctor inginer si profesor universitar din 1992 in cadrul Facultatii de Constructii, Departamentul CMMC. in 1997 devine conducator de doctorat, iar in 2012 primeste titlul de profesor emerit al Universitatii Politehnica Timisoara.

In 1991, profesorul Radu Bancila a initiat studiul de inginerie civila in limba germana – primul studiu ne-germanistic din Romania cu predare in limba germana. Profesorul Bancila a contribuit la incheierea unui contract de parteneriat, in 1993, intre Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea Tehnica din München, iar sectia a fost inclusa in programul de promovare al Serviciului German de Schimb Academic DAAD. Profesorul Radu Bancila, fostul sef al sectiei de Inginerie Civila cu predare in limba germana a Universitatii Politehnica Timisoara, s-a implicat multi ani pentru invatamantul superior din Romania, cu predare in limba germana.

In 2012 Profesorul Bancila a primit Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania, „Crucea de Merit Clasa I” de la Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Andreas von Mettenheim.

Este membru sau membru fondator intr-o serie de asociatii internationale de calibru in domeniul constructiilor, are 110 lucrari stiintifice publicate in reviste internationale de prestigiu, 10 carti de specialitate publicate, 4 in limba engleza si 2 in limba germana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...