Noutati :

Profesorul Octavian Cretu e noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara

20 februarie, 2020 - 09:36 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA.  A fost o adevarata lupta pentru prestigioasa functie de Rector al Universitatii de Medicina si farmacie Victor Babes din Timisoara.

Profesorul Octavian Cretu, de la Spitalul Municipal, a castigat alegerile de la UMF. El a intrunit cele mai multe voturi pentru a conduce in urmatorii 4 ani destinele Medicinei. El a obtinut 370 de voturi, joi, in cadrul alegerilor din universitate.

Profesorul Eugen Boia, de la Spitalul de Copii Louis Turcanu a primit 111 voturi, a fost urmat de profesorul Virgil Paunescu, de la Oncogen, cu 91 de voturi, si de profesorul Jenel Patrascu de la Spitalul Judetean, cu 72.

Medicul Octavian Cretu, inca presedinte al Senatului Universitar (functie castigata prin vot, recent, de medicul Marius Craina), a ocupat, in trecut, si functia de prorector al universitatii, dar si pe cea de manager al Spitalului Municipal din Timisoara, in perioada 2005-2009.

Specializat in chirurgie generala, profesorul Cretu a cuprins in viziunea manageriala pentru UMF dezvoltarea sustenabila a universitatii, transformarea ei intr-un organism dinamic si transparent si dezvoltarea unui sistem bazat pe siguranta si confort pentru mediul academic.

Pana in 2 martie va fi finalizat raportul privind alegerile pentru noul mandat, iar acesta va fi transmis Ministerului Educatiei Nationale in vederea confirmarii rectorului desemnat in urma alegerilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Huraaaa, am invins. Iar acum Dragi studenți, Să curgă șpăgile; in continuare !! Ba chiar mai abitir !
  Începeți să strângeți banii, că vine sesiunea !! 😉
  Chiar și voi românii, nu doar studenții străini.
  Cine știe de 10, trece. Restul, sa pregătească plicul! C’așa-i in tenis; vorba lui Toma Caragiu…

 2. @Studentul medicinist,..
  cu poale in cap nu se trece la unele examene? Pe vremea mea erau motani care puneau accent pe partea hormonala mai mult, pe principiul clasic – sa ne odihnim mintea si sa ne folosim trupurile.