Noutati :

Profesorul Dan Lazea le-a explicat studentilor Universitatii de Vest din Timisoara cum a fost implicata Romania in Kosovo, cu ocazia aniversarii a 56 de ani de la intrarea in ONU

14 decembrie, 2011 - 06:21 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Apropierea Timisoarei de Kosovo si situatia produsa in orasul de pe Bega la sfarsitul anilor 90 au reprezentat punctele de pornire a prezentarii facute de Dan Lazea la Universitatea de Vest.

Proiectul „56 de ani în context ONU – Implicarea Romaniei în activitatile Natiunilor Unite“ marcheaza 56 de ani de la aderarea Romaniei la structurile ONU. Actiunea de miercuri a fost organizata de Bismund Banat.

Studentii au aflat cum, in 1999, Romania si Bulgaria au devenit state candidate la aderarea in UE dupa ce ambele tari au permis Natiunilor Unite sa survoleze spatiul aerian in momentul razboiului din Kosovo si sa nu permita Rusiei sa foloseasca spatiu aerian romanesc.

Prezentarile au vizat momentele importante pe care Romania le-a petrecut in cadrul ONU, cu sublinierea momentului Kosovo si al trupelor trimise de tara noastra in regiunea ex-iugoslava.

Mai mult decat ata, miercuri, de la ora 20.30, in Al-Kimia are loc o proiectie de film, Persepolis, organizata cu ocazia celor 56 de ani de la aderarea Romaniei la ONU. Invitat special este Constantin Parvulescu. Evenimentul este unul caritabil, toate donatiile fiind oferite Centrului de Refugiati din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...