Noutati :

Profesorii turci vin in Timis sa-i invete pe elevi ce inseamna antiviolenta in scoala!

14 noiembrie, 2011 - 04:32 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevi de la mai multe unitati de invatamant din Timis vor afla de la profesori turci cum pot evita disputele, care sunt consecintele unui conflict si cat de important este dialogul in prevenirea violentei.

Una dintre etapele proiectului ”Viata fara violenta este dreptul meu”, menit sa previna violenta (violenta exprimata in orice forma), se deruleaza in judetul Timis. Astfel, o delegatie din Turcia viziteaza Inspectoratul Scolar Judetean Timis si alte unitati de invatamant din judet intre 14 si 18 noiembrie.

Delegatia turca cuprinde 8 cadre didactice si reprezentanti ai Burdur Provincial National Education Directorate si se afla in a treia mobilitate planificata in Proiectul comun Viata fara violenta este dreptul meu, finantat prin Programul Comenius Regio.

Partenerii turci vor fi prezenti la activitati in scolile partenere, la o actiune a Organizatiei “Salvati Copiii” si la sediul ISJ Timis unde se vor intalni cu membri ai Comisiei judetene de prevenire si combatere a violentei in mediul scolar”, ne spune Marin Popescu, inspector general.

In Proiectul Viata fara violenta este dreptul meu parteneriatul cuprinde Colegiul Silvic “Casa Verde” Timisoara, Liceul Teoretic Periam, Scoala cu clasele I-VIII Varias, Clubul Copiilor Jimbolia, Organizatia “Salvati Copiii” si ISJ Timis (institutie coordonatoare a activitatilor partii romane).

Comenius este prima componenta a Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Se adreseaza institutiilor de invatamant preuniversitar de stat si private (de la gradinite la scoli postliceale) si tuturor membrilor comunitatii educationale care isi desfasoara activitatea in acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum si autoritatilor locale, asociatiilor de parinti sau ONG-urilor care activeaza in domeniul educational. Comenius Regio sunt proiecte de parteneriat in care se pot implica cel mult doua regiuni din doua tari diferite participante in program (regiuni de dezvoltare, judet, municipiu etc).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...