Noutati :

Profesorii si-au ocupat posturile titularizabile din invatamantul timisean

22 iulie, 2011 - 10:56 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Daca la examenul de titularizare s-au prezentat peste 600 de candidati, la sedinta publica de repartizare a posturilor vacante, cateva zeci de persoane au sperat ca vor obtine catedra dorita.

Daniel Iancu a obtinut 9.40 la disciplina Religie ortodoxa. Din cele doua posturi titularizabile in Timis, Ciacova si Jimbolia, el l-a ales pe primul. Dar locuieste in zona Fagetului. “Si anul trecut am luat cea mai mare nota, ca si anul acesta. Dar atunci nu au fost posturi. Acum ales unul din cele doua, nu avea importanta care. Voi cere o detasare, pentru ca in mod sigur nu voi face naveta”, ne-a spus profesorul de religie. El preda de cinci ani, dar pana acum nu a avut sansa sa ocupe o norma de titular.

Cateva zeci de persoane s-au adunat la Colegiul Tehnic “E. Ungureanu” in speranta ca vor obtine un post de profesor titular in invatamantul timisean. Cele 46 de posturi titularizabile din Timis au fost impartite in cele trei centre de examinare, Colegiul Tehnic “H. Coanda”, Grup Scolar Alimentar si Colegiul Tehnic “E. Ungureanu”. Cele mai multe au fost la disciplina Educator limba germana – 12 norme didactice.

Nu toti au plecat insa cu zambetul pe buze de la sedinta publica. Gloria Caval, candidata pentru o norma la disciplina Psihopedagogie speciala, nu a putut obtine postul desi a luat   o nota mare, ce i-ar fi asigurat titularizarea pe post. “Eu am terminat Facultatea de Psihologie. Pentru postul acesta era nevoie de o persoana care a terminat liceul pedagogic sau pedagogie. Eu am fost psiholog scolar doi ani si am vrut sa incerc altceva. Asta e, nu am reusit. Nu-mi pare rau, voi merge la suplinire”, a explicat aceasta.

O alta candidata la titularizare, la disciplina educatoare, nu a reusit sa obtina un post titularizabil din cauza concurentei stranse. “Nota mea a fost putin mai mica decat a celorlalti candidati. Voi incerca sa merg la titularizare. Am luat 8,25. Cu nota asta sigur o sa-mi gasesc un post la Timisoara, pentru ca altundeva nu mi-as dori sa fac naveta”, ne-a spus viitoarea educatoare.

Cei care nu au reusit sa obtina un post de titular pot sa se inscrie pentru suplinire. In 1 si 2 august, candidatii vor revalida fisele depuse, iar in perioada 24-26 august are loc repartizarea suplinitorilor, prioritate avand cei care au sustinut examenul de titularizare din 13 iulie 2011, cei care cer continuitate pentru orele lipsa de suplinire si dascalii suplinitori care au post redus.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...