Profesorii nu primesc majorari salariale, Guvernul le ofera doar prime. Cresc lefurile personalului nedidactic

S-a incheiat o noua runda de negocieri intre reprezentantii Guvernului si sindicatele din Educatie, iar Executivul a anuntat deja cateva masuri ce urmeaza sa fie implementate pentru a pune capat grevei profesorilor.

Astfel, personalul nedidactic urmeaza sa primeasca o majorare de salariu cu 9%, iar de acesti bani vor avea parte aproape 60.000 de oameni.

În primul rând decizia coaliției de guvernare care va fi implementată chiar mâine în ședința de guvern de dimineață vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile din educație, prin mărirea celor care se regăsesc ca personal nedidactic în așa-numita anexa 8 a Legii salarizării, o măsură care vizează 55.000 de oameni care lucrează în acest sector cu o medie a creșterii veniturilor cu 9%. Acestora li se vor adăuga două prime consecutive, una în iunie și alta în octmbrie, de cte 500 de lei fiecare. De asemenea aceste prime fiind oferite tuturor celor 55.000 de oameni care lucrează în categoria personalului nedidactic„, a transmis Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Pentru profesori, Guvernul a venit cu o propunere care inseamna acordarea de prime in lunile iunie si octombrie.

Totodată, pentru alte 220.000 de oameni care lucrează în sistemul educațional, mă refer la personalul didactic și personalul didactic auxiliar, în luna iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, care va fi urmată în luna octombrie de o primă de 1500 de lei„, a mai precizat Dan Carbunaru.

UPDATE: Reprezentantii profesorilor nu sunt multumiti de ce a oferit Guvernul, iar greva generala continua.

Greva va dura atata vreme cat colegii nostri hotarasc acest lucru…Reactia mea depinde de reactia colegilor mei. Asteptarile lor sunt mari. Oferta care vine in momentul de fata din partea Guvernului nu cred ca este in masura sa conduca la stingerea acestui conflict de proportii.Singura diferenta – ca nu mai sunt vouchere sau carduri, ci doar doua prime acordate. Una in 5 iunie si alta in 5 octombrie. Despre asta vorbim„, a declarat Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie, intr-o interventie la Antena 3.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Coco spune:

  Cadrele didactice sa își dea demisia și sa meargă la privat, dacă se cred atat de competenti. Nu doar la întins mâna și la șantaje. Își bat joc de elevi și de părinți. Nu i-a obligat nimeni sa se angajeze profesori. Atat se poate in România acum. Dacă nu le convine, mapamondul e mare. Ceea ce fac ei acum este șantaj de doi lei.

 2. Bau Bau spune:

  Profesorii uita ca stau in vacante PLĂTITE cca 4-5 luni pe an ??? Profesorii uita ca dau ore NEIMPOZITATE la greu ??? Sa își vadă totuși lungul nasului, nu sa-și bată joc de elevi. Nu i-a obligat nimeni sa se facă profesori.

 3. Aurelian M. spune:

  Mizerabila atitudine, de individ care n-a dat pe la scoala si, drept urmare, nu are cum sa aprecieze educatia. Habar nu ai ce inseamna sa fii profesor, sa lucrezi cu atatia copii, ce consum nervos este in aceasta meserie si cat de mult trebuie sa te pregatesti in acele vacante si libere de care pomenesti fara sa intelegi nimic…

 4. horatiu spune:

  Aveti apucaturi de tainuitor si santajist.

 5. Gina spune:

  Profesorii au profitat de pandemie, cu bataia de joc a orelor online și lecții fușărite.
  Vacanțe, libere, ore didactice < ore fizice, atenții, fondu' școlii & clasei, fondu' duamnei, materie predată sumar/lacunar pentru a facilita activitatea de meditații etc.
  Dacă refuzi "dările" impuse, nu au nici o temere să-ți traumatizeze copilul.
  România educată a devenit sinonim pentru "corpii" didactici slinoși !!!