Profesorii din judetul Timis sunt invitati sa descopere alaturi de elevii lor arta contemporana

TIMISOARA. Profesorii din județul Timiș sunt invitați să participe alături de elevii lor la My Art Encounters, un program dedicat artei contemporane, special conceput pentru elevi de toate vârstele, de la grădiniță la clasele de liceu. Programul a primit deja primele grupe de elevi în cursul acestei săptămâni și așteaptă peste 100 de vizite pe perioada desfășurării.

De ce să participați la program?

Programul reprezintă o ocazie unică de a descoperi opere de artă spectaculoase, instagramabile, semnate de artiști contemporani români și internaționali. Mediatorii culturali special pregătiți vor sta la dispoziția participanților pentru orice întrebări, iar Ghidul de explorare artistică, creat pe 4 niveluri de dificultate, pentru grădiniță, clasele primare, gimnaziu și liceu, va folosi drept suport și, în același timp, o amintire frumoasă. Profesorii însoțitori vor primi un atestat de participare.

Cum puteți participa?

Participarea este gratuită. Programul are loc de marți până vineri, între orele 11:00 și 15:00, în trei dintre spațiile expoziționale ale Bienalei Art Encounters 2021: ISHO Offices, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Muzeul Național de Artă. Accesul se va realiza cu purtarea măștii de protecție și măsurarea temperaturii și, în cazul profesorilor însoțitori, va fi necesară, de asemenea, prezentarea certificatului verde. Pentru înscrieri și mai multe informații vă rugăm să ne contactați la 0727 148 992 / [email protected].

Ce spune Diana Marincu, Directorul artistic al Fundației: Deși arta contemporană poate părea dificil de înțeles pentru neinițiați, tururile ghidate, precum și materialele special pregătite pentru tinerii vizitatori au menirea de a introduce pe oricine este curios în universul artei contemporane. Tururile vor include lucrări spectaculoase, dar și lucrări subtile, care abordează teme importante, precum relația noastră cu natura sau relațiile interumane – ocazie bună pentru ca profesorii să încurajeze gândirea critică a elevilor.”

___

My Art Encounters face parte din programul de mediere al Fundației Art Encounters, prin intermediul căruia publicul tânăr și adult beneficiază de tururi ghidate, cursuri și întâlniri dedicate dezbaterii fenomenului artei contemporane. Printre activitățile din cadrul programului se numără: cursuri pentru copii pe categorii de vârste, tururi ghidate ale expozițiilor, cursuri de introducere în arta contemporană pentru adulți, tururi tematice, ateliere de creație pentru familii cu copii. Programul de mediere culturală este realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...