Noutati :

Profesorii au intrat in focurile examenului de titularizare. La matematica s-au inscris 59 de candidati pentru un singur post titularizabil, in Timis

2 august, 2012 - 10:43 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Emotii mari pentru dascalii timiseni. Cei care doresc sa ocupe un loc permanent in invatamant au de luptat cu subiectele examenului de titularizare care, pentru prima data, sunt organizate la nivel national si transmise fiecarui centru de examen in parte.

Competitia din acest an pentru obtinerea unui loc in invatamantul din Timis a devenit mai usoara decat concursurile din anii precedenti, odata cu descentralizarea examenului. In Timis, au fost formate centre si in cinci comune, la scoli, pentru ocuparea posturilor libere de la aceste unitati de invatamant, pe langa centrele din Timisoara si celelalte orase mari din judet. Este vorba despre Sacalaz, Gottlob, Dudestii Vechi, Giroc si Becicherecu Mic.

Per total insa, numarul posturilor titularizabile in Timis este de patru ori mai mare decat in 2011. Daca in 2011 au fost titularizabile sub 50 de posturi, in 2012 sunt vacante spre titularizare 212 norme didactice.

Numarul mai mare de posturi titularizabile poate fi explicat prin aceasta descentralizare a sistemului de invatamant. Daca anul trecut Consiliul de Administratie al Judetului Timis a stabilit cate norme didactice sunt titularizabile, anul acesta fiecare scoala in parte si-a scos la concurs un umar de catedre vacante. Pe langa acest aspect, trebuie sa tinem cont de faptul ca din aceasta toamna va fi introdusa clasa pregatitoare la scoli si, odata cu aceasta, va creste numarul de invatatori”, a precizat Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului scolar Timis.

Peste 2.000 de norme si fractiuni didactice sunt disponibile in Timis pentru anul scolar 2012-2013, cuprinzand si cele 212 titularizabile. Candidatii care nu reusesc sa ocupe un post permanent, pot opta pentru varianta unei norme de suplinire, formata dintr-o catedra intreaga de 18 ore la aceeasi scoala sau pentru o norma formata din ore de curs la mai multe unitati de invatamant. Pentru examenul din 2 august s-au inscris aproape 1.500 de candidati. Cei mai multi dintre ei vizeaza un post de invatator – 215 candidati pe 205 locuri (din care 46 sunt titularizabile), unul de educator – 201 candidati pe 158 de norme (47 titularizabile), de limba romana – 114 candidati pe 56 de locuri vacante (7 titularizabile) si de psihopedagogie speciala – 102 candidati pe 49 de catedre libere (7 titularizabile). La Matematica sunt 59 de candidati inscrisi pentru un singur post titularizabil.

In judetul Timis sunt 19 centre de examen, din care 9 in Timisoara. Cei mai multi aspiranti la un post de profesor sunt inscrisi la centrul organizat la Grupul scolar de Industrie Alimentara – 587 de persoane. Corectarea lucrarilor nu se face in Timis. Foile de examen sunt trimise la cele 12 centre nationale, in functie de disciplina de examen.
Rezultatele sunt afisate in 7 august, iar in 7-8 august se depun contestatiile. Rezultatele finale sunt afisate la Inspectoratul scolar si la fiecare centru de examen in 10 august. in 13 august are loc sedinta publica de ocupare a posturilor vacante titularizabile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...