Noutati :

Profesori din 10 tari europene vin la Timisoara intr-o vizita de studiu! Specialistii in educatie vor inspecta sase scoli!

26 mai, 2012 - 09:32 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Scoli din Timisoara si din Recas vor fi inspectate de profesori, directori, inspectori, specialisti in educatie din 10 tari europene! La vizita de studiu va participa si un reprezentant al Ministerului Educatiei.

Cei 14 participanti europeni vor asista, in perioada 28-31 mai, la activitatile desfasurate in sase scoli din Timisoara si Recas. Ei vor afla care sunt metodele si mecanismele folosite de dascalii timiseni prin care transmit elevilor cunostintele.

Astfel, specialistii straini vor afla care sunt metodele si documentele folosite in evaluarea interna a scolilor, impactul rezultatelor evaluarii interne asupra sistemului educational, precum si modul in care Inspectoratul Scolar Timis se iplica in imbunatatirea calitatii educatiei oferite principalilor beneficiari: elevii”, explica Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

In cele trei zile, reprezentantul MECTS va sustine si o conferinta, ”Calitatea in educatie versus calitatea educatiei”. Este pentru prima data cand ISJ Timis a fost desemnat ca organizator de vizite de studiu de catre Centrul European pentru Formare si Dezvoltare Profesionala, sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...