Noutati :

Profesori de la Universitatea Politehnica Timisoara, premiati de Academia Romana

14 decembrie, 2019 - 12:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Joi, 12 decembrie 2019, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Academiei Romane pentru cele mai reprezentative creatii stiintifice si culturale realizate in anul 2017. Intr-un cadru festiv, in Aula Academiei Romane, premiile au fost inmanate de Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, in prezenta Biroului Prezidiului si a membrilor Adunarii Generale.

Au fost decernate 70 de premii, care recompenseaza performanta culturala si stiintifica romaneasca a anului 2017, concretizata in opere individuale sau realizate in colaborare.
Dintre acestea, trei au revenit unor colective de autori din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, doua ale Facultatii de Constructii a si unul al Facultatii de Mecanica:

– Premiul „Henri Coanda“ pentru lucrarea „Solar heating and cooling systems: fundamentals, experiments and applications”, autori prof. Ioan Sarbu si prof. Calin Sebarchievici (din cadrul colectivului de Instalatii pentru Constructii, departamentul CCI – Constructii Civile si Instalatii);

– Premiul „Anghel Saligny“, pentru grupul de lucrari „imbinari de inalta rezistenta dintre grinda si stalpi tubulari compusi otel-beton”, autori sl. Cristian Vulcu, conf. Aurel Stratan, prof. Adrian Ciutina şi acad. Dan Dubina (din cadrul departamentului CMMC – Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor);

– Premiul „Aurel Vlaicu“, pentru lucrarea „Oboseala conductoarelor liniilor electrice aeriene”, autori Anghel Cernescu si Ion Dumitru.

Premiile Academiei Romane sunt in numar de 81, fiecare avand numele unei personalitaţi din domeniile stiintific si cultural reprezentate in cele 14 sectii ale Academiei Romane: filologie si literatura, istorie, matematica, fizica, chimie, biologie, geonomie, stiinte tehnice, agronomie si silvicultura, medicina, economie, stiinte juridice si sociologie, filosofie, teologie, psihologie si pedagogie, arte, arhitectura si audiovizual, stiinta si tehnologia informatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Academia Romana a publicat o strategie de tara la adresa: https://academiaromana.ro/strategiaAR/strategiaAR.htm . As dori sa vad totusi chestiuni mai practice din partea marilor universitati tehnice: ce trebuie facut? cum? care sunt pilonii de finantare? ce puncte de vedere exista? Pentru ca afara de gargara subtire de pe pagina AR nu regasim nicaieri in viata reala solutii la problemele natiunii. Doar gulere frumoase si indicatori indepliniti.