Noutati :

Profesori cu note mari nu mai vor la catedra. Saptamanal, in sedintele publice de repartizare raman posturi neocupate

8 octombrie, 2013 - 12:50 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Profesori care au reusit sa obtina note mari la examenul de titularizare nu se mai prezinta la sedintele publice de repartizare organizate de Inspectoratul Scolar Timis. Ei fie parasesc sistemul de invatamant, fie asteapta posturi mai bune.

11 profesori de biologie cu note destul de mari la concursul de titularizare – 2 dintre ei cu note peste 8,00 – nu au inca un post in invatamant.

Chiar daca nu au reusit sa-si gaseasca o catedra la primele sedinte de repartizare, au avut o sansa la cele unde sunt scoase pentru repartizare posturile ramase vacante in urma intrarii titularilor in concedii de ingrijire a copilului sau a plecarii lor pe alte posturi, mai bune.

Profesorii cu note mari nu s-au aratat insa interesati de posturile ramase libere dupa inceperea anului scolar, asa incat acestea vor fi scoase la concurs la nivelul fiecarei unitati de invatamant in parte.

Aceeasi situatie se intalneste si in cazul profesorilor de istorie ( 5 dascali cu note peste 7,00 ramasi fara post), sau limba si literatura romana ( 1 dascal cu nota mai mare de 9,00 si 5 cu note peste 8,00)

“Aceasta situatie se datoreaza fie lipsei de posturi sau a faptului ca au fost putine posturi pentru domeniul respectiv, dar si faptului ca profesori cu note bune nu s-au mai prezentat la sedintele publice de repartizare. Poate ca nu mai sunt interesati de posturi in invatamant ….” a declarat Cornel Petroman, inspector scolar general.

La sedinta publica din aceasta saptamana, pentru ocpuarea unor posturi vacante in invatamantul timisean,  sunt disponibile 52 de norme si fractiuni de norme, dintre care 27 de posturi intregi. Se cauta, de exemplu, 2 educatoare pentru invatamantul special, 6 invatatori si 1 profesor de limba si literatura romana. Posturi s-au eliberat si in cazul invatamantului de arta: 18 ore de dans clasic si 4 posturi intregi de instrument (pian si clarinet), la Liceul de Arte “Ion Vidu” din Timisoara.

Vezi AICI lista posturilor scoase la repartizare in sedinta publica din aceasta saptamana.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...