Noutati :

Profesori cu medii sub 5 la titularizare pot ajunge la catedra! In invatamantul din Timis sunt peste 1.500 de posturi si fractiuni pentru suplinitori

19 iulie, 2011 - 12:35 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Rezultatele examenului de titularizare, inainte de rezolvarea contestatiilor, inseamna multe note sub 5 plus alte sute de candidati neprezentati, eliminati sau retrasi din examen. Din 984 de candidati inscrisi, 330 n-au dat examenul, iar 198 au obtinut note intre 1 si 4,99. Lor li se adauga alte 240 de persoane ce au fost notati intre 5 si 6,99.

Inceputul anului scolar viitor poate aduce la catedra dascali ce nu au reusit sa ia macar nota 5 la titularizare.

In conditiile in care din cele 984 de persoane inscrise la titularizare, 528 ori n-au luat cinciul, ori nu s-au prezentat la examen, ori s-au retras sau au fost eliminati, iar numarul de posturi didactice de suplinire si fractiuni depaseste 1.500 (fara a le lua in seama pe cele aproape 300 de norme rezervate pestru directori si inspectori scolari), candidatii care au primit note sub 5 au sanse sa ajunga in fata elevilor.

Cu toate acestea, inspectorii scolari se declara multumiti de procentajul celor care au obtinut note peste 7, care le permite ocuparea unui loc in invatamantul timisean.

O treime dintre participantii la examen au obtinut note titularizabile, iar peste o treime au obtinu note intre 5 si 7. Asta inseamna ca vom avea suficiente cadre didactice calificate la inceputul anului scolar din septembrie”, sustine Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

240 de candidati au obtinut note intre 5 si 7 la examen din 13 iulie, iar 216 au fost notati peste 7 si au, deci, nota de titularizare.

Sedinta publica de repartizare a dascalilor cu note titularizabile are loc vineri, 22 iulie. Cei 216 candidati se intrec pe 46 de posturi din invatamantul timisean.

Cei care nu reusesc sa ocupe un loc de profesor titular, au sansa sa ocupe unul de suplinitor. In 4 august are loc un concurs pentru dascalii care vizeaza doar aceste norme.

Sedinta de repartizare a profesorilor suplinitori va avea loc in 24 august. Prioritate au cei care au participat la examenul de titularizare si au obtinut note peste 5.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...